Bioteler Felipe Gonzalez van Plantate in Tenerife teelt al 7 jaar papaja's en passievrucht. Momenteel beslaat het areaal voor beide fruitsoorten 4 hectare, maar hij voegt daar nu 3 hectare aan toe. In totaal heeft hij dan 5 hectare papaja en 2 hectare passievrucht.

"We hebben deze producten met veel plezier geteeld. Onze producten zijn boomgerijpt en hebben een korte weg naar Spanje en ons logistiek knooppunt in Perpignan. De brix van onze papaja is 15 bij de oogst en de passievrucht heeft een brix van 13. Ons fruit is GlobalGAP gecertificeerd en we beschikken ook over biologische certificaten," zegt Gonzalez.

Vanaf volgend jaar april 2021 kan de teler bijna 400 ton papaja afzetten en 30 ton passievrucht. "Er is veel vraag naar alle maten, maar de consumenten in het noorden van Europa geven de voorkeur aan maten 6 - 12 per 4,5kg nettogewicht kartons. Daarom hebben we extra hectaren kleine papaja's toegevoegd," aldus Gonzalez.

"De twee soorten die we telen, de Formosa en Exotica, worden het hele jaar door op de Canarische Eilanden geteeld. De vruchten rijpen langer aan de boom, omdat het transport naar de Europese markt korter is. Het fruit heeft dus meer natuurlijke suiker, wat de smaak van het product ten goede komt," zegt Juan A. Muñoz van Mara Fruits.

De teler is klaar om grotere volumes te gaan leveren via het Europese retailkanaal. "We bespreken nu de mogelijkheden om de conventionele papaja's te vervangen door onze biologische papaja's. De productie en de volumes zijn er, en de consument is ook bereid en in staat om zijn rol te spelen in het consumeren van een smakelijke en biologisch geteelde papaja met een veel kleinere impact op het milieu dan conventionele producten die per vliegtuig worden verzonden," voegt Johan Troost, salesmanager voor Mara Fruits in Nederland, eraan toe.

De papaja's zijn het hele jaar door verkrijgbaar en de passievrucht is verkrijgbaar van augustus/september tot februari. De maten van de gele passievrucht: maat 8 - 14 stuks per 2kg doos, en de rode passievrucht 10-18 stuks, 230 kartons per pallet. Papaja's zijn verkrijgbaar in de maten 3-12 in 4,5kg, 150 per pallet.

Voor meer informatie:
Johan Troost
Mara Fruits 
Mob: +31 (0) 626 949 712
sales@marafruits.com