De Kanzi appel, bekend als "the Foodie's Choice", heeft een reeks blinde smaaktesten gewonnen en wordt in heel Amerika opgemerkt door chef-koks, bakkers en bloggers.

De Kanzi appel, die oorspronkelijk in België werd ontdekt en nu wereldwijd in premium boomgaarden wordt geteeld, heeft een reputatie opgebouwd met een knapperige bite en een evenwichtig zoetzuur smaakprofiel.

Mike en Robin Wade van Columbia Fruit Packers

"Het zuurgehalte brengt de suikers perfect in balans, waardoor een smaakprofiel ontstaat dat een ongekende mix is van zoet en zurig. De Kanzi is compacter dan de meeste andere appelen, wat helpt om hem goed te houden in ovenschotels," zegt Danelle Huber, marketing specialist bij CMI Orchards.

De Kanzi is een hybride van de Gala en Braeburn en wordt in de VS gekweekt door een selecte groep van CMI Orchards' appeltelers. Het is de op één na best verkochte appel in Europa en stijgt snel in de Amerikaanse categorie van appelen, waardoor hij consequent in de top 10 van de verkochte merkappelen staat.

Smaakproeven met retailpartners, consumenten en in productdemo's wijzen nog steeds in het voordeel van de Kanzi uit. Eind oktober voerde Barstool Sports een blinde smaaktest van 16 appelen uit. De Kanzi kwam als populairste appel uit de bus.

"Wij horen voortdurend van chef-koks, bakkers en bloggers op onze social media pagina's, dat zij de uitzonderlijke culinaire eigenschappen van Kanzi hebben ontdekt en het als hun favoriete appel in de keuken beschouwen. Ze prijzen de Kanzii voor zijn smaak en de levendige, glanzende rode schil die er prachtig uitziet in salades en wanneer deze in warme gerechten wordt gebruikt," voegt Rochelle Bohm, brand manager voor CMI Orchards, toe.

Klik hier voor het hilarische filmpje waar de Kanzi tot verbazing van de tester de lekkerste appel bleek. Hij had zelfs nog nooit van een Kanzi gehoord.

Voor meer informatie:
Rochelle Bohm
CMI Orchards
+1 509 888 3434 
rochelleb@cmiorchards.com
www.cmiapples.com