Hoewel de gezondheidssituatie enige beperkingen met zich meebrengt als het gaat om de organisatie bij het oogsten en het verpakken, blijft de kiwiconsumptie dynamisch: “Ook al zitten we nog middenin de gezondheidscrisis, mensen blijven kiwi's consumeren. Dit type fruit staat bekend om het hoge vitamine C-gehalte en de overall goede voedingswaarden. Over het algemeen zijn we heel tevreden over de consumptie van onze producten,” vertelt Jean Baptiste Pinel, manager van Primland.
De oogst van gele kiwi's is eind september begonnen, terwijl die van groene kiwi's eind oktober al is begonnen. “We hebben dit jaar 500 ton gele kiwi's geoogst en staan op het punt de groene kiwi's te oogsten. Tot dusver zijn we best tevreden zijn, want lettend op de kwaliteit loopt het seizoen goed. We hebben kiwi's met een goed drogestofgehalte en een interessante brixgraad. Wel is het zo dat we vergeleken met vorig jaar een kleinere oogstopbrengst verwachten. Die verwachting heeft te maken met het gevolg van de overstromingen van vorig jaar die resulteerden in het afsterven van bomen op sommige percelen.”
Primland brengt in totaal 350 telers samen. De kiwiteelt vindt plaats in Frankrijk, Spanje, Portugal en Chili voor de kiwi buiten het seizoen. Ongeveer de helft van de opbrengst is bedoeld voor export. Dit jaar zullen de partijen groene kiwi's rond de 10.000 ton liggen, tegen 11.000 ton vorig jaar.
Voor meer informatie:
Olivier Pouilhes
Primland
Telefoonnummer: +33 (0)5 58 90 09 95
olivier.pouilhes@primland.fr
www.primland.fr