Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lidl, Vergro

Lidl gaat Red Modoc peer exclusief verkopen in Belgische en Duitse winkels

Vanaf deze week liggen de eerste bloedrode peren exclusief in de winkelrekken van Lidl. De supermarktketen sloot voor de perenvariëteit ‘Red Modoc’ niet alleen een exclusiviteitsovereenkomst voor België, maar gaat de volledig rode peer van fruit- en groentebedrijf Vergro ook aanbieden in zijn winkels in onder meer Duitsland.De peren worden nu volop gesorteerd en verpakt en zullen van november tot januari exclusief te koop zijn in de winkels van Lidl. De supermarktketen wil met deze variëteit iets extra’s aanbieden aan zijn klanten, vooral tijdens de feestdagen. “Dit jaar hebben we 400 ton kunnen oogsten met hoofdzakelijk jonge bomen, goed voor meer dan 1.120.000 peren," vertelt Dominiek Noppe van Vegro. "De rode peer is de komende twee maanden alleen bij Lidl te koop. We hebben nu 30 hectare aangeplant, maar tegen 2030 voorzien wij 200 hectare en zullen we via Lidl ook uitvoeren naar het buitenland. Want ook daar is de vraag groot. Vooral jonge mensen vinden een rode peer blijkbaar aantrekkelijker dan een groene.”"Door de rechtstreekse samenwerking met Vergro hoeven we ook niet langer via veilingen of groothandels te passeren," vertelt Isabelle Colbrandt, woordvoerster bij Lidl. "En dat heeft niet alleen een positief effect op de prijs die de producent krijgt, maar ook op de prijzen in de winkels.”

De peer heeft een bijzonder zoete smaak. Zowel in de koelkast als op kamertemperatuur kan je ze lang bewaren en ze is gemakkelijk te eten uit het vuistje. Je kan ze bovendien gebruiken in tal van warme gerechten.

Exclusiviteit en buitenland
Fruit- en groentenexportbedrijf Vergro bestaat meer dan een halve eeuw en pakte twee jaar geleden uit met de eerste oogst van deze bloedrode peer. Intussen heeft het bedrijf sterk opgeschaald. Het product is immers erg gewild, ook bij retailers. Zo sloot Lidl een exclusiviteitsovereenkomst met Vergro voor België. Ook internationaal toonde de supermarktketen interesse en sloot het een overeenkomst voor onder meer Lidl Duitsland.

Bron: Lidl

 

Publicatiedatum: