Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerard Versteegh, CEO Tradin Organic: "Trots, een nieuwe mijlpaal voor ons bedrijf"

Acomo koopt Tradin Organic

Tholen - Acomo heeft overeenstemming bereikt met SunOpta over de overname van SunOpta's internationale biologische ingrediëntendivisie, Tradin Organic, voor een bedrag van 330 miljoen euro. Dit maakte de handelsonderneming in specerijen, noten, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten dinsdag voorbeurs bekend.

Gerard Versteegh, directeur van Tradin Organic, benadrukt allereerst dat er voor de werknemers en het bedrijf zelf niet heel veel gaat veranderen. "Tradin Organic blijft met het huidig management 'stand- alone' opereren. We hebben de afgelopen jaren een duidelijke strategie uitgewerkt en daar staat Acomo volledig achter."

De medewerkers zijn vanmorgen geïnformeerd. "Iedereen reageerde heel enthousiast over deze stap, het biedt veel potentieel. Hiermee is Tradin Organic na de overname door SunOpta in 2008 weer terug in Nederlandse handen. Acomo en Tradin Organic hebben veel raakvlakken en we zijn al goed bekend met deze partij. Ze staan volledig achter onze idealen en wij zijn dan ook trots op deze mooie stap. Dit betekent een nieuwe mijlpaal voor ons bedrijf. Acomo is duidelijk de juiste partner voor ons en dit is duidelijk het juiste moment. We delen met Acomo een handels-DNA en een langetermijn betrokkenheid in de hele toeleveringsketen, van teler tot klant, dat ook kenmerkend is voor Tradin Organic. We zijn ervan overtuigd dat wij binnen de nieuwe structuur en met behulp van Acomo’s netwerk en infrastructuur onze duurzame idealen en biologische projecten op een nog efficiëntere manier zullen kunnen uitbouwen."

Het hoofdkantoor van Tradin Organic in hartje Amsterdam.

Vanmorgen stuurde Acomo het volgende persbericht uit:

Amsterdam Commodities N.V. (Euronext: Acomo), de in Amsterdam beursgenoteerde handelsonderneming in voedingsingrediënten, maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt met SunOpta Inc. (NASDAQ: STKL en TSX: SOY) over de overname van SunOpta's internationale divisie biologische ingrediënten, bestaande uit The Organic Corporation B.V. en Tradin Organics USA LLC (hierna tezamen aangeduid als 'Tradin Organic') tegen een waarde van € 330 miljoen (gewaardeerd debt- en cash-free). Tradin Organic is een koploper in de snelgroeiende wereldwijde markt van biologische ingrediënten en haar gediversifieerde portfolio van activiteiten en afnemers is zeer complementair aan Acomo. De overname van Tradin Organic zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan de omzet en winst van Acomo.

Tradin Organic is actief in meer dan 100 landen wereldwijd en biedt een zeer gediversifieerde portefeuille van biologische producten aan (waaronder gedroogde producten, fruit, cacao, oliën, koffie en hoogwaardige sappen), ondersteund door een unieke inkoop-, verwerkings- en distributiecapaciteit. Met een omzet die voor circa 55 procent in Noord-Amerika en voor circa 40 procent in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) wordt gegenereerd, vergroot Tradin Organic de schaal en diversificatie van Acomo's belangrijkste geografische gebieden en eindmarkten.Tradin Organic verwacht in 2020 een omzet te genereren van meer dan €450 miljoen. De transactie zal naar verwachting meer dan €30 miljoen toevoegen aan Acomo's samengevoegde EBITDA voor 2020, op pro forma basis. Tradin Organic is een onderneming die een hoge kasstroom genereert en realiseerde in de afgelopen jaren een hoge cash-conversie van meer dan 80 procent. Op pro forma basis van de samengevoegde winst voor 2020, zal de winst per aandeel (EPS) met 30-40 procent toenemen.

Allard Goldschmeding, Group Managing Director van Acomo: "Door de interessante overname van Tradin Organic zal Acomo een zeer concurrerende overname realiseren waardoor Acomo een wereldwijde koploper wordt in zowel biologische als conventionele niet-genoteerde voedingsgrondstoffen. De onderneming is een toonaangevende partner voor de biologische voedselindustrie, die profiteert van het groeiende bewustzijn ten aanzien van duurzame en gezonde voeding. Tradin Organic heeft een aantrekkelijk financieel profiel, dat de afgelopen jaren sterke groei laat zien, en zal blijven opereren onder leiding van een zeer ervaren managementteam. Deze overname sluit perfect aan op onze onderneming, is volledig in lijn met onze strategie en onderstreept onze toewijding aan de doelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO/CSR) en van milieu, maatschappij en corporate governance of Environmental, Social and Governance (ESG)."

Joe Ennen, CEO van SunOpta: "De afgelopen 12 jaar is Tradin Organic van groot belang geweest voor het opbouwen van een wereldwijde toeleveringsketen voor biologische ingrediënten. Ik heb er alle vertrouwen in dat Acomo de onderneming goed zal leiden en waardevolle inzichten in de sector zal verschaffen, die bijdragen aan de verdere groei van de onderneming van biologische ingrediënten."Gerard Versteegh, CEO van Tradin Organic: "We zijn erg blij dat we deze overeenkomst hebben bereikt met een bedrijf dat een rijke geschiedenis, een sterke reputatie en een duidelijke strategische visie heeft, naast een krachtig productportfolio en wereldwijde aanwezigheid. Met Acomo delen we een handels-DNA en een langetermijn betrokkenheid in de hele toeleveringsketen, van teler tot klant, dat ook kenmerkend is voor Tradin Organic. Acomo en Tradin Organic zullen ongetwijfeld gezamenlijk profiteren van hun respectievelijke ervaring en marktposities in conventionele en biologische voedingsingrediënten om de behoeften van onze industriële en retailklanten verder te overbruggen."

Klik hier voor het volledige persbericht.

Voor meer informatie:

Wouter Floot (Commercial Director EMEA)
Tradin Organic
+31 (0)20 407 44 95
wouter.floot@tradinorganic.com 
www.tradinorganic.com