De klapkrat wint aan terrein in de AGF-markt. Reden hiervoor is de aanzienlijke besparing op het gebied van transport en ruimte. Maar voor de gebruikers van deze klapkratten geldt dat zij extra alert moeten zijn op een grote hoeveelheid eentonig en arbeidsintensief werk, stelt Lan Handling Technologies uit Halfweg. Het afstapelen en uitvouwen van deze kratten kan zomaar een handvol medewerkers per shift vragen. En in een markt waar personeel toch al schaars is, zet je medewerkers liever op posities waar zij meer waarde aan het proces kunnen toevoegen. Daarom heeft Lan Handling de kratopzetmachine ontworpen. Met deze compacte machine blijft de productiecapaciteit op peil en worden flink wat manuren uitgespaard.

Hele en halve kratten
Inmiddels kiezen diverse grote AGF-klanten uit Europa voor de high speed kratopzetmachine van Lan Handling Technologies (waaronder aardappel- en vleesproducenten). In het geval van een machine van Lan Handling betekent dit een snelheid tot maar liefst 1.200 hele klapkratten (600mm bij 400mm) per uur. Bij halve klapkratten (300mm bij 200mm) ligt de snelheid zelfs twee keer zo hoog. De machine verwerkt alle gangbare type klapkratten, waaronder die van Euro Pool System en IFCO.

Extra opties onderstrepen veelzijdigheid
We integreren kratopzetmachines zowel in bestaande lijnen alsook in volledig nieuwe transport-/handling gebieden in een productiehal. In het laatste geval automatiseert Lan Handling dan bijvoorbeeld ook de pallet handling richting de kratopzetmachine en daarna het transport van de lege, uitgevouwen kratten naar case packers. De kratopzetmachine kan dus worden uitgevoerd met een pallet pusher. Vanaf een invoerpositie worden de stapels ingeklapte kratten dan automatisch de machine in gepusht. Daarnaast kunnen klanten kiezen voor het optionele control systeem. In dat geval checken sensoren wanneer een klapkrat niet meer optimaal uitvouwt, bijvoorbeeld als gevolg van slijtage of breuk, waarna deze automatisch uit het proces wordt verwijderd. De kratopzetmachine is ook te gebruiken voor het automatisch afstapelen van dozen. Met als enige verschil dat de klaptafel dan is uitgeschakeld.

Voor meer informatie:
Mark de Boer / Marcel Maas
Lan Handling Technologies
Haarlemmerstraatweg 129
1165 MK Halfweg
M +31 630 27 13 08
E mark.deboer@lanhandling.com
www.lanhandling.com/klapkrat