Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dori Serrano, Murciana de Vegetales: "Het seizoen begint zonder tegenslagen"

Nieuw Spaanse slasoort: Caribú

De eerste bestellingen voor Spaanse sla werden dit jaar iets vroeger dan normaal geplaatst door handelaars en retail uit Midden- en Noord-Europa, wat mooi samenviel met een lichte stijging van de oogst in Murcia vanwege goede weersomstandigheden.

“Op dit moment zijn er nog geen tegenvallers opgetekend zoals vorig jaar toen we in Murcia nog vóór de start van het seizoen te kampen hadden met een storm die de volumes aanzienlijk naar beneden trok. We zijn erg tevreden over dit seizoensstart, zowel qua volumes als qua kwaliteit, want alles loopt zoals gepland. Momenteel werken we dan ook op de volle 100% van onze capaciteit”, legt Dori Serrano, commercieel directeur van Murciana de Vegetales, uit.

De prijzen liggen direct ook op een zeer redelijk niveau ondanks het feit dat corona opnieuw de leveranciers van de horeca treft door de sluiting van de restaurants in meerdere Spaanse gewesten en Europese landen. “Gelukkig hebben we onze afzet behoorlijk gediversifieerd in tal van landen en verschillende afzetkanalen, waardoor de sluiting van de horeca geen al te grote invloed heeft op onze omzet en activiteiten. Bedrijven, die louter afhankelijk zijn van dit kanaal, hebben het veel moeilijker. Ook de nakende Brexit bezorgt ons niet al te veel kopzorgen aangezien we de afgelopen jaren onze export naar het Verenigd Koninkrijk hebben afgebouwd. Momenteel gaan daar niet zo veel volumes naartoe”, zegt Dori Serrano.

Vorig jaar deed Murciana de Vegetales een eerste test op de markt met het nieuwe ras Caribú en dit jaar wordt het volume uitgebreid. Het is een traditionele en inheemse sla uit de regio Murcia die het bedrijf heeft weten op te vissen dankzij een samenwerking tussen de eigen R&D-afdeling en het Instituut voor Onderzoek en Ontwikkeling van Landbouw en Voedsel in Murcia (Imida).

“Een nieuw ras introduceren is altijd een uitdaging, maar nu was het toch wel extra spannend vanwege de eerste coronagolf. Toch zijn we erin geslaagd om enkele leveringsprogramma's vast te leggen en de resultaten waren zeer positief. Dit jaar gaan we daarom de programma's en de volumes uitbreiden”, zegt de commercieel directeur. “Caribú is anders dan elke andere slasoort op de markt. De smaak is zoet. Aan de basis doet de Caribú denken aan Romaine sla en aan de uiteinden lijken de lancetvormige bladeren op de hoorns van het Canadese rendier, de kariboe. Het is dus eigenlijk een mix van twee slasoorten in één, heel origineel en heel lekker, net iets voor wie op zoek is naar iets anders”, voegt ze eraan toe.

Murciana de Vegetales teelt en zet zijn slasoorten jaarrond af, zowel het exclusieve ras Cresta als de Romaine sla, de rode en groene mini Romaine en babysla. De afzet is gericht op een groot deel van de Europa, waaronder ook de Scandinavische landen, maar de export gebeurt ook per vliegtuig naar verre bestemmingen zoals Canada en landen aan de Perzische Golf.

Voor meer informatie:
Dori Serrano
Murciana de Vegetales
Tel: +34 968 15 12 22 (Spanje)
[email protected] 
www.ghmurcianadevegetales.com 

Publicatiedatum: