KIDV publiceert recyclecheck voor papier- en kartonverpakkingen

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) heeft een nieuwe Recyclecheck voor papier- en kartonverpakkingen gepubliceerd. Het is bedoeld als een hulpmiddel bij één van de vele keuzes die verpakkingsontwerpers - maar bijvoorbeeld ook marketeers en inkopers - moeten maken als zij een nieuw product of nieuwe verpakking op de markt brengen.

De Recyclecheck bestaat uit een beslisboom en een lijst met aandachtspunten. Met de beslisboom wordt nagegaan of een verpakking na gebruik wordt ingezameld en ter recycling wordt aangeboden. Aan de gebruiker wordt een beknopt aantal vragen gesteld over het materiaal en over verpakkingsonderdelen die invloed hebben op de recycling.

De vragen kunnen steeds met ja of nee worden beantwoord. Het KIDV geeft bij elke vraag én aandachtspunten achtergrondinformatie. Aan de hand van de aandachtspunten en achtergrondinformatie kunnen bedrijven de recyclebaarheid van de verpakking verbeteren.

Het KIDV heeft eerder ook al recyclechecks voor vormvaste kunststof verpakkingen en flexibele kunststof verpakkingen ontwikkeld. Verder werkt het KIDV momenteel aan recyclechecks voor glas en metaal.

Klik hier om de Recyclecheck Papier en Karton Verpakkingen te downloaden.   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven