Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Chris Swart, CoreFruit

Zuid-Afrikaans steenfruitseizoen goed van start gegaan

Meestal valt het begin van het seizoen van Zuid-Afrikaanse nectarines en perziken samen met het einde van het seizoen van de Spaanse nectarines en Italiaanse Angeleno pruimen, maar dit jaar kwamen ze na een slecht Europees steenfruitseizoen op een lege markt terecht. "Voor ons ziet het er op dit moment erg positief uit. De komende weken zullen onze volumes toenemen," zegt Chris Swart van CoreFruit. "We hebben nog niet veel naar Europa geladen. Onze focus tijdens het begin van het seizoen blijft de Britse markt, vanwege de vraag."

Corefruit heeft vroege nectarines verscheept vanuit Rustenburg en deze week beginnen ze met het verpakken van nectarines uit Tulbagh, de voornaamste steenfruitregio in de West-Kaap.
De steenfruitsector schat dat de opbrengst van nectarines met 11% zal stijgen en dat de oogst van perziken met 5% zal toenemen.

Vooral pruimen hebben geprofiteerd van de afgelopen winter. Na drie jaar van magere seizoenen heeft een goede winter met slechts vijf sneeuwbuien gezorgd voor een uitstekende pruimenoogst, die waarschijnlijk 22% hoger uitvalt dan vorig jaar.

African Rose, de eerste pruimen van CoreFruit, worden tegen het einde van deze week verpakt. (Foto's: CoreFruit)

Steenfruit is met zijn korte houdbaarheid minder bestand tegen havenvertragingen dan appelen en citrus dat tijdens de eerste lockdowns noodgedwongen moesten zijn. De steenfruitproducenten hebben dan ook goede hoop op een betere effectiviteit in de haven van Kaapstad tijdens de tweede coronagolf. "We hebben op dit moment veel vertrouwen in het steenfruitseizoen. Voor onze telers hopen we op een goed seizoen, omdat ze een paar moeilijke jaren hebben gehad vanwege de droogte."

Voor meer informatie:
Chris Swart
CoreFruit
+27 21 863 6300
chris@corefruit.com
www.corefruit.com

Publicatiedatum: