Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Stoop, RoDeKo:

"Hopelijk wordt het geen herhaling van het dramatische koolseizoen vorig jaar"

Tholen - De oogst van rode en witte kool is momenteel in volle gang. Kees Stoop van RoDeKo, de telersvereniging voor rode- en Deense kooltelers, verwacht dat de oogst dit jaar iets lager uit al vallen dan vorig jaar. "Er worden iets kleinere kooltjes gesneden dan vorig jaar. Gelukkig hebben we ook minder kwaliteitsproblemen. Het is in elk geval nu wat droger met de oogst."

Binnen RoDeKo is er volgens Kees niet meer kool uitgeplant dan vorig jaar. Wel is het areaal in Polen uitgebreid. "We hopen dat het een beter seizoen gaat worden dan vorig jaar, maar zijn afhankelijk van het aanbod in het buitenland. Vorig jaar is het een erg triest seizoen geweest. Omdat er een overproductie was, waren de prijzen dramatisch en zijn er veel kolen in augustus en september naar de koeien gegaan. Hopelijk verloopt de afzet dit jaar beter."

Gevraagd naar de belangrijkste trend in de kool, noemt hij de opkomst van de koolsnijmachines. "Die moeten zich dit jaar in de praktijk gaan bewijzen. Het zou voor het personeelsprobleem wel een uitkomst zijn. Nu liggen er vier man aan de band, die heb je met zo'n machine niet meer nodig"

Voor meer informatie:
RoDeKo
Schaapskuilsweg 18
1738 DS Waarland
Mob: 06-22446730
keesstoop@hetnet.nl