Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KG Fruit krijgt subsidie voor teelt van mediterrane fruitsoorten

Tholen – Het Zeeuwse fruitbedrijf KG Fruit uit Kapelle heeft een subsidie van 200.000 euro gekregen voor de teelt van mediterrane fruitsoorten. “Dit kunnen vijgen, kiwi’s, mango’s of bananen zijn. We gaan onderzoeken welke fruitsoorten we naast appels, peren, kersen en aardbeien hier in Nederland kunnen telen”, vertelt Domus de Jonge. “Zelf ben ik ervan overtuigt dat, mede door het veranderende klimaat, het mogelijk is om hier in Nederland bijvoorbeeld kiwi’s te telen. Echter rijst wel de vraag of onze ketenpartners hier interesse in hebben. Willen zij wel Nederlandse kiwi’s? En wat is de kostprijs van een kiwi die hier is geteeld? De subsidie gaat het onderzoek mogelijk maken.”


Domus de Jonge

“We gaan binnenkort starten met het aanplanten van de eerste kiwibomen onder overkapping. Wanneer we het eerste fruit kunnen plukken, is nog moeilijk in te schatten. Ik verwacht zelf over twee jaar, maar ik kan er ook helemaal naast zitten. Eerst is er een goed onderzoek nodig om het proces in kaart te brengen en te kijken wat er hier allemaal mogelijk is. Het is natuurlijk niet de eerste keer in Nederland dat iemand hier onderzoek naar doet. 20 jaar geleden zag je dat er in tentjes kiwibomen werden geteeld, maar dat heeft zich uiteindelijk niet doorgezet. We zijn erg benieuwd naar de resultaten, maar hier moeten we nog even op wachten”, besluit Domus.

Voor meer informatie:
Domus de Jonge
KG Fruit Sortering & Verpakking
Amfoor 6
4421 SE Kapelle
Mob: 06-53296688
[email protected]  
www.kgfruit.nl