Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leon van den Hombergh, Frankort&Koning:

"We hebben een goede opmaat gehad naar de traditioneel lastige meloenenweken"

Tholen - De eerste maanden van het Braziliaanse meloenenseizoen zijn volgens Leon van den Hombergh van Frankort&Koning goed doorgelopen. "We zijn iets vroeger gestart in een lege markt en hebben goede  verkopen gezien. Met name de retailmaten zijn heel goed opgenomen door de markt. Nu komen de traditionele lastigere meloenenweken eraan, waarin we supermarktacties nodig hebben om de consumptie verder te stimuleren."

"De supermarktverkoop is net als bij veel andere producten hoger geweest dan andere jaren. De vraag is dan of dit het wegvallen van de afzet richting de traditionele handel en foodservice kan blijven compenseren. De komende tijd zal blijken hoe de verscherpte maatregelen in Duitsland en andere landen gaan uitwerken. Het blijft wel zaak om de balans in de markt te houden."

"Verder zijn we natuurlijk erg afhankelijk van de volumes die Braziliƫ op ons afstuurt. Vooralsnog is de afzet goed door blijven lopen. De warme septembermaand heeft daar zeker aan bijgedragen en inmiddels zijn we ver in oktober en hebben we de voorraden nog redelijk goed onder controle. Maar het consumptieniveau is wel eindig, daarom is goed overleg met de Braziliaanse producenten vereist om de periode naar de Kerst te overbruggen. We hebben de laatste jaren wel gezien wat er gebeurt als zij op goed geluk de markt volpompen."

"Maar nu liggen de prijzen op een redelijk niveau. De verkoopprijs van Galia- en gele meloenen ligt rond de 7-8 euro, Cantaloupe-meloenen worden voor 6-7 euro verkocht en de prijs van de watermeloenen ligt rond de 75 cent. "Vooralsnog hele redelijke prijzen, maar dat is ook hard nodig, want er valt nog het een en ander te compenseren", besluit Leon.

Voor meer informatie:
Leon van den Hombergh
Frankort & Koning B.V.
+31 (0)77 3897 202
+31 (0)6 5123 8770
l.vdhombergh@frankort.nl   
www.frankort.nl/