Voorgesneden pompoen maakt het de consument makkelijk

De herfst is een ideale periode om pompoenen te kopen. Niet alleen vanwege Halloween, maar de pompoen is een echte herfstgroenten en er is dan ook veel aanbod. Om de consumptie hiervan aan te moedigen, heeft het Italiaanse Sipo zich gespecialiseerd in de teelt en afzet van dit gewas om zo aan de verschillende behoeften te kunnen voldoen.

Stefania Santarsiero van de marketingafdeling van Sipo

“De pompoen is een groenten van middelgroot formaat, waardoor de consument het makkelijk meeneemt. Echter, het schillen en het afval van de pompoen is iets dat de meeste consumenten vervelend vinden. Daarom hebben wij sinds een aantal jaar verpakkingen met gesneden pompoenen, die alleen nog moeten worden gekookt”, zegt directeur Massimiliano Ceccarini. 

Dit gebeurt door middel van een semiautomatisch proces: het schillen gebeurt machinaal en het snijden handmatig. “We hebben verschillende testen uitgevoerd en het bleek dat handmatig snijden de houdbaarheid van de pompoen verlengt. Dit is dan ook het kenmerk waarmee we ons onderscheiden en de consument een pompoen van hoge kwaliteit bieden”, zegt Ceccarini.

De pompoenen zijn allemaal van Italiaanse oorsprong. Momenteel zijn de pompoenen die door Sipo worden verwerkt afkomstig van de Povlakte. De gebruikte pompoenrassen zijn Delica, Butternut, Napoli en Moscata.

“Naast de voorgesneden pompoenen, bieden we de consument ook verpakkingen met plakjes pompoen. Deze kunnen dan thuis op gewenste grootte worden gesneden. We vinden het erg belangrijk dat de consumptie van de pompoen wordt verhoogd, zeker omdat dit gewas zoveel voedingskenmerken heeft.”

“Deze wintergroenten zit boordevol voedingsstoffen. De oranje kleur benadrukt het hoge gehalte aan carotenoïden en vitamine A. Daarnaast bevat de pompoen ook veel vitamine C, vitamine E en verschillende B-vitamines. Ook mineralen als kalium, koper, mangaan en ijzer zijn aanwezig in de pompoen”, zegt voedingsdeskundige Giancarla Monticelli.

Voor meer informatie:
Stefania Santarsiero
SIPO Srl
Via Fermignano 20
47814 Bellaria Igea Marina (RN) - Italië
+39 0541 339711
sipo@sipo.it
www.sipo.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven