Verder onderzoek naar allergenen in cashewnoten

Een cashewnoten-allergie staat bekend als een ernstige allergie onder kinderen en jongvolwassenen en het aantal mensen met een dergelijke allergie lijkt toe te nemen. Voor de klinische diagnose van een allergie is het essentieel om te weten welke veroorzakers in het voedingsproduct de allergische symptomen veroorzaken. Shanna Bastiaan-Net van de WUR deed daar onderzoek naar en hoopt op 28 oktober te promoveren. 

De kennis van cashewnoot-eiwitten die een allergische reactie kunnen veroorzaken, is momenteel zeer beperkt, zeker in vergelijking met andere noten of zaden waarin het allergenenrepertoire veel breder is onderzocht. Shanna onderzocht nieuwe strategieën en technologieën die toegepast kunnen worden om vermeende allergene eiwitten in cashewnoten te identificeren en te karakteriseren.

Het onderzoek is van belang om de huidige kennis over cashewnotenallergenen te verbreden tot meer dan de al bekende allergenen (Ana o 1, Ana o 2 en Ana o 3). Kennis van nieuw geïdentificeerde cashewnoot-eiwitten vormt een basis voor verder onderzoek om klinische diagnostische tests en behandelingen die momenteel beschikbaar zijn voor cashewnotenallergie uit te breiden.

Bron: WUR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven