Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jacques Banuls, Edenys:

"De appelen uit het zuidoosten van Frankrijk zijn vrij grof"

"Hoewel de oogst van Franse appelen dit jaar niet heel groot is, hebben we in het zuidoosten nog steeds een aanzienlijke opbrengst die zelfs 10% groter is dan het gemiddelde", vertelt Jacques Banuls, salesmanager bij Edenys. "De weersomstandigheden waren veel beter dan vorig jaar, toen we 30% van onze partijen verloren waren door regen en zeer warm weer".

De weersomstandigheden droegen ook bij aan de goede kwaliteit fruit. “We hadden koele nachten en zonnige dagen, waardoor het fruit een mooie kleur kon krijgen. Sommige Pink Lady-appelen hebben 100% de kleur die ze moeten hebben. Edenys is deze week begonnen met het oogsten van Pink Lady-appelen. De partijen zullen de komende weken in aantal toenemen. De appelen zijn bedoeld voor de Europese markt. “Onze voorkeursmarkt is de Franse markt. We exporteren ook veel van onze appelen naar Duitsland, Nederland en Engeland." 


De Pink Lady-boomgaarden

Jacques benadrukt dat de markt wacht op de Franse Pink Lady. “De markt is leeg voor de Pink Lady van het zuidelijk halfrond. We wachten nu ongeduldig op de introductie van de Pink Lady die onze afzet onmiddellijk een boost zal geven, omdat de markt momenteel relatief rustig is. Er is nog steeds een tekort aan grote bestellingen."

Volgens Jacques is dit tekort het directe gevolg van de gezondheidscrisis. “Mensen wachten met bestellen. Er staan dus geen grote programma's op stapel. Dit is echter slechts een kleine tegenslag. Voor ons heeft de coronacrisis voorlopig geen heel grote gevolgen. De situatie op de Franse markt, onze thuismarkt, geeft ons veel vertrouwen, want de Franse markt richt zich vooral op producten uit Frankrijk."

Voor meer informatie:
Jacques Banuls
Edenys
Telefoon: +33 (0)6 77 55 24 91
jbanuls@edenys.net 
www.edenys.net 

Publicatiedatum: