"Het leek er aanvankelijk op dat er minder product zou zijn, maar per saldo is er geen gebrek aan Italiaanse blauwe bessen," zegt Matteo Scandola van Consorzio Piccoli Frutti in de provincie Verona. "Het seizoen begon met enkele problemen in verband met het vinden van seizoenarbeiders, vanwege Covid-19, maar gelukkig hebben we deze problemen voor het merendeel weten op te lossen."

Archieffoto

Het consortium, bekend van het merk Aurora Fruit, heeft een areaal van ongeveer 80 hectare blauwe bessen. "De oogst begon half mei en duurde tot eind september. We hebben leden die het fruit in kassen telen, zodat het eerder rijpt met een verlengde productieperiode als gevolg."

"Wij verkrijgen een hoge kwaliteit door het kiezen van de beste variëteit, afhankelijk van het gebied, met het oog op de smaak en de houdbaarheid. Dit zijn de belangrijkste parameters voor ons om de kwaliteit steeds weer te verbeteren."

"Wat de prijzen betreft, is het niet goed mogelijk om over exacte cijfers te praten omdat deze te veel afhangen van de kwaliteit en de periode. De prijzen variëren tussen ongeveer € 6-12/kg gedurende het hele seizoen."

"Onze klanten leggen de lat steeds hoger en we doen er alles aan om daaraan te voldoen. We zijn vooral erg voorzichtig met het voorkomen van klachten over ongeschikte producten. Voor een delicate vrucht als de blauwe bes is het niet gemakkelijk, maar de professionaliteit van onze leden garandeert altijd een hoog niveau. Daarom blijven we investeren in nieuwe sorteertechnologieën, onderzoek en nieuwe planten," concludeert Scandola.

Voor meer informatie:
Matteo Scandola
OP Consorzio Piccoli Frutti Srl
Strada dei Boschi, 99 - Loc. Pozzo
37057 San Giovanni Lupatoto (VR) - Italië
+39 45 6698118
info@aurorafruit.it
www.aurorafruit.it