Agro Merchants voor €1,5 mld verkocht

Americold Realty Trust heeft bekendgemaakt dat het een definitieve overeenkomst heeft bereikt voor de overname van de private onderneming Agro Merchants (Agro) van een investeerdersgroep beheerd door Oaktree Capital management voor de som van €1,5 mld. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 of het eerste kwartaal van 2021 plaatsvinden. 

Agro is wereldwijd de vierde grootste provider van temperatuurgecontroleerde opslag, de derde grootste in Europa en de vierde grootste in de VS. Het bedrijf bedient meet dan 2.900 klanten binnen diverse sectoren. De portefeuille van Agro bestaat uit 46 koelhuizen met een totale koelcapaciteit van 236 mln kubieke meter in 10 verschillende landen. 

"We zijn enorm enthousiast om het team van Agro te mogen verwelkomen in onze Americold-familie omdat wij van plan zijn om uit te breiden en het geografische bereik van het Americold-netwerk te vergroten. De overname van Agro beidt een unieke kans om een gevestigd portfolio te verwerven dat onze strategische entree op de Europese markt zal vergemakkelijken en voor het toevoegen van  extra locaties in de VS, Zuid-Amerika en Australië, waar Americold al een gevestigd bedrijf is. Daarnaast zijn we enthousiast over de externe ontwikkeling en de mogelijkheden tot fusies en overnames die deze koop met zich meebrengt," aldus Fred Boehler, CEO van Americold Realty Trust. 

De strategische voordelen op een rij
Americold verwacht dat deze transacties voordelen op zal leveren binnen diverse kerngebieden van het bedrijf.

  • Vergroot de strategische voetafdruk van Americold in Europa, met toegang tot het bestaande Europese logistieke netwerk;
  • Verbetert de positie van Americold om multinational klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, doordat er locaties worden toegevoegd nabij belangrijke havens in Europa en het oosten van de VS. Verder versterkt het de bestaande positie van het bedrijf in Australië en Zuid-Amerika;
  • Diversifieert het klantenbestand van het bedrijf en draagt bij aan een uitbreiding van het aanbod, terwijl het marktaandeel onder bestaande klanten wordt vergroot;
  • Zal naar verwachting bijdragen aan de groei in 2021 met belangrijke lange termijn voordelen en waardeschepping via de integratie van het geaggregeerde portfolio door de implementatie van het Americold Operating System (AOS). distributiepraktijken en het tot stand brengen van synergiën;
  • Geïntegreerde mogelijkheden tot fusies en overnames bieden kansen voor toekomstige groei, en;
  • Afstemming van belangen daar Oaktree en Agro 14,2 mln gewone aandelen van Cold verkrijgen die onderworpen zijn aan een lockup-bepaling tot 17 mei 2021.

Wanneer de transactie doorgaat dan zal het bedrijf bestaan uit 229 koelfaciliteiten met een totale capaciteit van 1,4 mld kubieke meter en een netwerk dat zich uitstrekt over vier continenten.

Details transactie
De overname wordt geschat op ongeveer €1,5 mld, waarvan €471,3 mln Americold-aandelen, die onderworpen zijn aan een lockup-bepaling tot 17 mei 2021, €441,3 mln cash, terugbetaling van ongeveer €476,2 mln van de schulden van Agro, waarbij door ons wordt verondersteld zo'n €93,5 mln aan Agro leasingschulden en sale-leaseback financieringsverplichtingen, die worden gecompenseerd door schulden en aanpassingen van het bedrijfskapitaal.  

Bron: Americold


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.