Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grünten uitgeroepen tot Foodvalley Champion 2020

Grünten is samen met twee andere genomineerden uitgeroepen tot Foodvalley Champions 2020. Grünten kwam met zijn ‘Veggie Oats’ als beste uit de bus in de categorie Voeding & Gezondheid. Alle drie de winnaars hebben innovatie in hun genen, aldus de jury. De prijzen zijn uitgereikt tijdens de Foodvalley Summits op 13 oktober.

Voeding & Gezondheid: Grünten
Consumenten eten te weinig groenten. Met een extra eetmoment tijdens het ontbijt gaat de consumptie ervan flink omhoog, maar niemand zit te wachten op een stronk broccoli in de ochtend. Als groenten naar taart smaakt, wordt het een ander verhaal. “Grünten (www.grunten.com) heeft met zijn ontbijtproduct een nieuw eetmoment weten te creëren,” aldus de jury over de winnaar in de categorie Voeding & Gezondheid. Het ontbijtproduct Veggie Oats, in smaken geïnspireerd op taart, levert 25% van de dagelijkse aanbevolen groente-inname. “De Foodvalley Champions-award gaat ons helpen om door te breken in de markt,” zegt Berend Eberson, oprichter van Grünten. “Via Foodvalley kunnen we nu samenwerken met partijen die ons helpen de houdbaarheid van ons product - die is nu tien dagen, maar we willen toe naar meer dan drie weken - te verlengen en zo de weg vrij te maken naar een plek in het schap.”

Foodvalley Champions-prijs
Foodvalley Champions is de opvolger van de Foodvalley Award. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan de drie meest innovatieve bedrijven in de categorieën Eiwittransitie, Circulaire AgriFood en Voeding & Gezondheid. Deelnemers worden beoordeeld op (1) het innovatieve karakter van hun bedrijf en (2) de impact en het innovatieve karakter van hun recente innovatie(s). De prijs omvat een promotievideo over de winnende innovatie, internationale profilering door Foodvalley NL en een eenjarig Foodvalley-lidmaatschap.

Publicatiedatum: