Tholen - Met ouders die beiden actief zijn in de fruithandel, leek de carrière van Arjan Verheij (24) in de AGF-sector geplaveid. Zijn ouders gaven hem echter het advies om eerst maar eens in een andere keuken te kijken om die ervaring later mee te nemen in het bedrijf. Toen moeder Corrie Verheij-Hofs afgelopen najaar een herseninfarct kreeg en ze er zeer slecht aan toe lag, nam Arjan noodgedwongen de commissiehandel over en was Fruitmaatje geboren. "Het was niet de start zoals we voor ogen hadden, maar toch kijk ik erg tevreden terug op afgelopen jaar."

Arjan nam grotendeels het netwerk van zijn moeder over en is inmiddels hard op weg om zijn klantenbestand uit te breiden. "Mijn klanten zijn voornamelijk exporteurs en groothandelaren, die ik op commissiebasis van fruit voorzie. Afgelopen jaar heb ik heel veel hardfruit verkocht, hoofdzakelijk Jonagold-appels en Conference-peren, maar ook zijn we afgelopen zomer behoorlijk druk geweest in de aardbeien en de frambozen. Ik zie veel kansen en heb al best een aantal nieuwe telers gevonden, waarmee ik handel kan doen."

Drie dagen per week bezoekt Arjan de veiling in Zaltbommel en Geldermalsen en daarnaast volgt hij thuis de klok op de Belgische veilingen en van The Greenery. "Met mijn 24 jaar ben ik een jonkie tussen de commissionairs, maar ik merk dat de klanten dit juist waarderen. Ik heb een frisse blik en ben gedreven om te verkopen en te bemiddelen", vertelt de commissionair. "Sommigen noemen de commissiehandel een uitstervend beroep, maar ik zie genoeg perspectief. Ik ben de oren en ogen van de klant en kan vanuit de Betuwe snel telers bezoeken om handel te bekijken. Daarmee is een bedrijf goedkoper uit dan dat ze iemand in loondienst aannemen."  

"Ik heb geen ambitie om uit te groeien tot een megabedrijf, maar ik hoop net als mijn moeder en daarvoor mijn opa mijn klanten netjes te kunnen bedienen en dan verwacht ik ook dat ik er een goede boterham mee zal verdienen", vertelt Arjan. Met moeder Corrie gaat het inmiddels wonderbaarlijk goed. "Drie keer per week gaat ze alweer mee naar de veiling en zodoende blijft ze erg betrokken bij de handel. Ze is apetrots op me, al zegt ze dat natuurlijk niet elke dag!"

Voor meer informatie:
Arjan Verheij
Fruitmaatje
Mob: 06 30037406 
arjanverheij1996@outlook.com