Tholen - Wat doe je als je beurzen mist, maar wel mooie noviteiten te introduceren hebt? Bizerba koos er voor op 7 en 8 oktober haar nieuwste innovaties op het gebied van verpakken, wegen, etiketteren, snijden en procesoptimalisatie te introduceren tijdens een coronaproof event in DeFabrique in Maarssen tijdens het Bizerba Innovation Summit. Sismatec en Bon Vivant In-site sloten aan bij het initiatief.

"We hadden de innovaties al klaarstaan voor de Interpack en Empack, maar toen die niet doorgingen, hebben we besloten een eigen coronaproof event te organiseren centraal in Nederland. Deze industriële setting vonden we erg geschikt en hij valt bij de bezoekers ook erg in smaak. We richten ons hier niet op kwantiteit, wat ook niet kan vanwege Corona, maar wel op kwaliteit. We werken met tijdsloten, zodat er steeds kleine aantallen mensen binnen zijn en zijn erg blij met het bezoek dat we hebben gehad vanuit de retail, voedselverwerkende industrie, maar ook de AGF-handel", vertelt Paul te Velthuis.


Paul te Velthuis bij de nieuwe zelfbedieningsweegschaal

AGF-zelfbedieningsweegschaal
Specifiek voor de AGF-sector introduceerde Bizerba een nieuwe zelfbedieningsweegschaal die supermarktmanagers en versspecialisten kunnen inzetten door zowel per stuk als op gewicht te wegen. "We zien veel interesse in deze zelfbedieningsweegschaal, maar de echte doorbraak moet nog komen", verwacht Paul. "In de nieuwste versie is er een camera geïntegreerd, die de producten herkent. Zo kunnen bananen bijvoorbeeld niet bewust of onbewust als appels worden afgerekend."

Een andere Bizerba-noviteit was de introductie van de GLM-Ievo CleanCut. "Een nieuwe oplossing voor het automatisch wegen en labelen van verpakte producten. Bizerba heeft met deze gloednieuwe oplossing de absolute primeur: één systeem met wegers, etiketteerders en linerless, full-wrap labels. "Het totaalconcept maakt deze machine uniek. Bovendien is deze machine, die 100 tot 120 verpakkingen per minuut haalt, een bijzonder duurzame oplossing, want het etiketteren gebeurt volledig lijmvrij", vertelt Vedran Zubovic van Bizerba.


Vedran Zubovic

Last but not least had het bedrijf ook nog haar laatste noviteiten op het gebied van labels en etiketten meegebracht. Naast de linerless etiketten, presenteerde Bizerba onder meer de transparante, thermische (BTT-)etiketten met opdruk. "Mensen willen het product in de verpakking zien. Dat kan met deze etiketten, terwijl je alle informatie aan de bovenkant van de verpakking kwijt kunt. Met een speciale variant met een wit vlak voor de barcode, heb je bovendien geen last van scanproblemen", verklaart Justin Boateng.

Totaaloplossing
Samen met Sismatec had Bizerba bovendien een complete verpakkingslijn opgebouwd met onder meer de Bizerba weeg- en etiketteersystemen, de Proseal Traysealer, aangevuld met een metaaldetector. "Met deze lijn laten we zien hoe we onze machines bundelen tot een unieke totaaloplossing", vertelt Gerrit Tijhof van Sismatec. "Het verpakken van zachtfruit in topseal is inmiddels wel ingeburgerd, maar ook voor tomaten, druiven, champignons en asperges worden steeds meer topseal verpakkingen ingezet."


Gerrit Tijhof in gesprek met bezoekers

"Bovendien is de integratie van de machines uniek. Binnen een paar minuten kun je wisselen van verpakking. Veel bedrijven die investeren in een nieuwe machine kijken naar de aanschafprijs. Ik zeg altijd, kijk nou wat je aan het eind van het jaar per bakje kwijt bent. De TCO (total cost of ownership) is belangrijk(er) om te bepalen welke machine de beste investering is ", benadrukt Gerrit.

Sismatec liet de bezoekers bovendien kennismaken met de laatste innovatie, namelijk de watersnijder. "We snijden hiermee dwars door avocado's heen, maar ook bijvoorbeeld voor het uiteinde van prei zou de watersnijder erg geschikt zijn."


Gerrit Tijhof bij de nieuwe watersnijder

Unieke Kerst
Ook Bon Vivant In-site deed mee aan de Bizerba Innovation Summit. Het bedrijf levert webshops voor de versbranche, maar voorziet de versspecialisten ook van marketingondersteuning. "AGF-specialisten gaan een bijzondere Kerst tegemoet, die ze zich nog lang kunnen heugen", verwacht directeur Gert Bos. "Het kan weleens veel drukker worden in de groentewinkel doordat de horeca beperkt open is en mensen de supermarkt vermijden. Bovendien komt er een extra feestdag bij omdat Kerst op vrijdag en zaterdag valt. Die extra klanten wil je coronaproof kunnen ontvangen. Wij hebben daar oplossingen voor met onze webshops, bijvoorbeeld gecombineerd met onze pick-up points."


Gert Bos

Voor meer informatie
Bizerba Nederland BV
Paul te Velthuis
Het Lentfert 38
7547 SR Enschede
T +31 53 4800980
marketing@bizerba.nl   
www.bizerba.com 

Voor meer informatie:
Gerrit Tijhof
Sismatic
Twentepoort Oost 8
7609 RG Almelo
T.: 0031 (0)546 874111
G.Tijhof@sismatec.nl 
www.sismatec.nl

Voor meer informatie:
Gert Bos
Bon Vivant In-site bv
Secretaris Mulderweg 51
8071 HL Nunspeet
Tel. 0341-258878
info@bonvivantinsite.nl
www.bonvivantinsite.nl