Antonis Ioannidis

"Tot eind november Griekse druiven leverbaar"

In Griekenland is het druivenseizoen begonnen en tot dusver zijn de vooruitzichten goed. Eén exporteur zag zijn productie zelfs groeien ondanks de slechte weersomstandigheden in de noordelijke delen van Griekenland.

De Griekse fruitexporteur Zeus zit midden in de druivenoogst. Volgens Antonis Ioannidis, werkzaam bij Zeus, hoopt het bedrijf tot begin december druiven te kunnen leveren. "Tot nu toe was het weer goed en zijn we bijna klaar met de pluk van de druiven die onbedekt worden geteeld. We hopen rond week 42 te kunnen starten met het oogsten van de bedekt geteelde druiven en we zullen daarmee doorgaan tot week 46. Hierdoor kunnen we zelfs tot eind november verse druiven leveren. We merken dat de markt momenteel goed en stabiel is. We streven naar het versterken van onze marktpositie nu we  onze druiven tot later in het jaar kunnen leveren. Zeus zal dit jaar tot en met november op de markt aanwezig zijn en mogelijk zelfs tot begin december."

Volgens Ioannidis is Zeus erin geslaagd om ondanks de ongunstige weersomstandigheden in het noorden van Griekenland haar productie te verhogen. "We merken dat de opbrengsten wat toegenomen zijn en er zullen dit seizoen ook meer nieuwe rassen beschikbaar zijn. Een voorbeeld hiervan is IFG Nine Jack's Salute, een ras dat dit jaar zijn debuut beleeft. Het weer vormde dit jaar nogal een uitdaging in het noorden van Griekenland, waar Zeus is gevestigd. Nu we een groter deel van onze druiven bedekt telen, zijn we erin geslaagd om onze productie op peil te houden en zullen we dit seizoen sterk aanwezig zijn op de Europese markt."

Zeus is met name op de Europese markt actief maar verkent ook de mogelijkheden daarbuiten. "Onze grootste klanten bevinden zich in het VK. We kijken ook naar de mogelijkheden voor de overzeese export, waar we hogere prijzen voor ons product zouden kunnen krijgen. Toen het druivenseizoen begon, waren de prijzen nagenoeg hetzelfde als vorig seizoen. We verwachten echter dat de prijzen de komende weken zullen stijgen. De onzekere tijd waarin we momenteel verkeren en de Covid-19-maatregelen die ons bedrijf moet nemen, zijn van invloed op de capaciteit van ons pakstation. Toch lukt het ons om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen en de veiligheid van ons personeel te garanderen," zegt Ioannidis tot besluit. 

 

Voor meer informatie:
Antonis Ioannidis
Zeus Kiwi S.A.
Telephone: +30 2351 053559
Email: antonis@zeuskiwi.gr
www.zeuskiwi.gr  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.