Tholen - Afgelopen Fruit Logistica introduceerde HillFresh met de Limelon een totaal nieuwe meloen op de markt. Het bedrijf uit Barendrecht voert in productielanden wereldwijd proeven uit met deze meloen en is hard op weg naar een jaarrond aanbod. Inmiddels zijn de eerste Limelons uit Marokko gearriveerd, van week 45 tot en met eind januari gevolgd door de meloenen van Braziliaanse herkomst.

"De Limelon is bijzonder goed opgepakt door de Europese retail", vertelt Geerten van Luttikhuizen. "In de zomer was deze meloen, die het sappige van de meloen met de friszure smaak van de limoen, helemaal een hot item en veel retailers willen hem ook in de winter doortrekken. De potentie van deze nieuwe meloen is dan ook erg groot en we zijn al volop in gesprek met onze supermarktklanten over de planning van volgend jaar.""Vanuit Spanje kunnen we de teelt voor de grootste periode dekken vanaf week 20 tot en met week 36/37 uit achtereenvolgens Almeria en Murcia, waar we de teelt wederom gaan uitbreiden. Het doel is om volgend jaar de Marokkaanse meloenen vanaf week 15 in te zetten voor het Spaanse seizoen. In Marokko telen we in de omgeving van Marrakech en ook hier is de teelt goed verlopen. Na het Braziliaanse seizoen, dat loopt tot en met eind januari, willen we het seizoen doortrekken vanuit Midden-Amerika en Senegal."

"De vraag is bijzonder breed. In Nederland is de Limelon in opkomst, maar dat geldt nog in meerdere mate voor het Verenigd Koninkrijk, Scandinaviƫ en Duitsland. Maar ook in Oost-Europa, de Baltische Staten en zelfs op de lokale, Spaanse markt is de introductie goed verlopen", vertelt Geerten. "Retailers waarderen het unieke smaakpatroon van de Limelon. Het is een zoete meloen, maar het frisse van de limoen zorgt tegelijkertijd voor een heel andere smaakbeleving dan de bestaande meloenen in de markt."

 

Voor meer informatie:
Geerten van Luttikhuizen
HillFresh
Tel: +31(0)180-898060
geerten@hillfresh.eu 
www.hillfresh.eu