Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Planasa Polska start met het leveren van aardbeiplanten

Het vermeerderingsbedrijf van de groep Planasa in het Poolse Ostrowo is begonnen met het leveren van aardbeiplanten aan telers in Italië, Griekenland, Marokko en Albanië.

Na een bezoek van het salesteam van Planitalia aan de faciliteiten van de groep in Polen, vertelde de commercieel directeur Nino Foraboschi: “We hebben met eigen ogen de kwaliteit van de Poolse aardbeienplanten kunnen zien. Dit jaar zijn ze uitstekend, we kunnen onze collega’s uit Polen alleen maar feliciteren met hun puike werk.”

Voor Foraboschi is de aardbeiplant van de kwekerij van Planasa Polska een zaailing die reeds perfect geschikt is voor levering en aanplant in Italië dankzij zijn adequate grootte en goede wortelontwikkeling. “Deze planten zullen mooie resultaten opleveren voor de telers die kiezen voor de rassen Sabrosa (Candonga), Sabrina en de nieuwe variëteit Plared 0639”.

Gaetano La Rocca, commercieel manager voor de Italiaanse regio Campania, is nauw betrokken bij het rassenrenovatie- en ontwikkelingsproject van PlanItalia en hij is ervan overtuigd dat de ongetwijfeld succesvolle resultaten van het komende seizoen te danken zullen zijn aan de ervaring van de telers en de kwaliteit van de zaailingen. Loris Gentile, commercieel manager voor Basilicata en Calabria, is van mening zijn dat de Sabrosa- en Sabrina-variëteiten de belangrijkste rassen zullen blijven voor de telers van Basilicata en Calabria.

Rassen
Sabrosa (Candonga) en Sabrina zijn de twee belangrijkste rassen die Planasa op de Italiaanse markt afzet. Het zijn rassen met vaste voet aan grond in Italië, waarvan de opbrengsten elk seizoen intact blijven. “Daar wordt nu het nieuwe ras Plared 0639 aan toegevoegd, die prachtige resultaten heeft behaald in het seizoen 2019-2020", aldus Nino Foraboschi.

De Sabrosa-aardbei, voornamelijk aangeplant in de regio Basilicata, wordt in Italië vooral gewaardeerd om zijn smaak en kwaliteit en staat bij de telers bekend als een rendabele aardbei. Meerdere Italiaanse telers waren vorig seizoen dan ook heel tevreden over de Sabrosa-Candonga.

De hoge productiviteit en uitstekende kwaliteit van het ras Sabrina zullen volgens PlanItalia de Italiaanse aardbeientelers ook overtuigen, die dit seizoen overigens voor innovatie kunnen kiezen met de Plared 0639, waarvan het handelsmerk een van komende weken openbaar zal worden gemaakt. “Planasa is al jaren een erkende veredelaar in de Italiaanse aardbeiensector en de mooie resultaten van Candonga en Sabrina van vorig seizoen zijn daar een voorbeeld van. Dit jaar zetten we met de Plared 0639 in op een vroege aardbei waar de markt trouwens om vraagt. We hopen mooie prijzen te kunnen behalen voor onze telers door de kwaliteitsstandaard hoog te houden”, legt de directeur van PlanItalia uit.

Met deze rassen en een zorgzaam vermeerderingsproces in de kwekerijen willen PlanItalia en de Planasa-groep telers helpen om mooie rendementen te behalen en een goede positie op de markt te verwerven in het komende aardbeiseizoen.

Voor meer informatie:
Planasa
planasa@planasa.com 

Publicatiedatum: