De kersenboomgaarden in Tasmanië zijn nog in het vroege bloeistadium en volgens Tony Coad, manager Marketing en Sales van Reid Fruits, ziet het er goed uit voor het komende seizoen: "We hebben een goede winter gehad met gemiddelde regenval met mooie koele temperaturen die veel koude-uren geven." Reid Fruits zal de eerste kersen vanaf midden december tot half februari oogsten.


De Covid-19-uitbraak in China kwam net na de nieuwjaarsfeesten. "We hadden het geluk dat we 80% van onze kersen met Chinees Nieuwjaar konden verkopen. Dat was ons geluk, want de Chinese markt werd voor het nieuwe jaar gesloten en ging niet meer open. Sommige andere Aziatische markten werden vervolgens ook getroffen, het maakte de laatste twee weken van ons kersenseizoen een beetje lastig, maar het had geen grote impact op ons. Maar sommige grote importeurs hadden pech, zij kampten met grote hoeveelheden Chileense kersen die net voor of tijdens de lockdown aankwamen, waardoor sommigen veel geld hebben verloren. We beginnen nu meer positieve berichten te horen, maar dan vooral op de markt voor verse groenten en fruit. De Canadese en Amerikaanse kersen deden het goed in Azië."

In het verleden heeft Reid Fruits alle kersen naar Azië gevlogen en het bedrijf maakt zich enigszins zorgen over de luchtvracht in het komende seizoen. "Het lijkt erop dat de vooruitzichten voor de beschikbaarheid van luchtvracht voor later in het jaar positiever worden naarmate de tijd vordert en de luchtvaartmaatschappijen meer vluchten uit Australië willen toelaten. Desondanks zullen we dit jaar toch nog een aantal zeevrachtzendingen moeten doen," besluit Tony.

Sinds 1856 teelt Reid Fruits al zes generaties lang kersen in het zuiden van Tasmanië. Reid Fruits is daarmee een van de grootste kersenproducenten van Australië en exporteert kersen naar meer dan 20 landen in Europa, Azië, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. Het eigen merk Gold Kangaroo wordt wereldwijd erkend als een van de toonaangevende premium kersenmerken in vele delen van Azië.

Voor meer informatie:
Tony Coad
Reid Fruits
info@reidfruits.com.au
www.reidfruits.com