Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Catalogus Orange Flesh Melon van Intersemillas

Innovatieve witte meloen met oranje vruchtvlees in Spanje

Het Spaanse zaadhuis Intersemillas lanceert een witte meloen met oranje vruchtvlees. Het is de nieuwste aanwinst in de variëteitencatalogus Orange Flesh Melon, waar al eerder een plaatsje was gereserveerd voor de Galia, Piel de Sapo en gele meloen met oranje vruchtvlees. Naast de smaak is het hoge gehalte aan bètacaroteen één van de sterke punten van het nieuwe ras.

De variëteit M-10729 is een witte meloen die opvalt door zijn zoetheid en de 18º brix kan bereiken. "Zijn zeer fruitige smaak verleidt in elke hap. De meloen is fris en zoet. Deze nieuwe variëteit is bedoeld voor een publiek dat uit is op nieuwe sensaties bij het eten van een meloen. De textuur is enigszins vezelig, wat de meest veeleisende consument zeker waardeert", aldus Pablo Pérez Moreno, breeder CEO van Inveseed, het R&D-centrum van Intersemillas.

De witte meloen met oranje vruchtvlees heeft een enorm harde schil. "Dankzij de harde schil kan deze meloen lang bewaard worden, ook bij opslag zonder koeling. De plant is krachtig en resistent tegen meeldauw, het blad is donker en de vrucht ovaal, met een gewicht tussen de 2,7 en 3,7 kg bij de late gewassen".

“Het succes van het veredelingsproces gaat gepaard met het verkrijgen van resistente meloenrassen waarbij de kwaliteit van het fruit primeert. Daarom moet de introductie van resistentiegenen gebeuren zonder daarbij de kwaliteit te veronachtzamen", zegt Pablo Pérez.

"Het bewijs van dit succes is de introductie op de markt van Sorolla en Pinazo, onze Piel de Sapo meloenen met oranje vruchtvlees, twee jaar geleden. Vandaag kunnen we trots zijn op onze meloenrassencatalogus Orange Flesh Melon. We zijn specialisten in het verbeteren van Piel de Sapo, Galia, gele en witte meloenen. Daar hebben we specifieke programma's voor ontwikkeld met resistentie tegen meeldauw en bodemschimmels. Bij Inveseed, het R&D-centrum van Intersemillas, weten we heel goed wat de behoeften van de internationale sector zijn."

Een andere nieuwigheid op de Galia-markt met oranje vruchtvlees, die begin dit jaar werd voorgesteld, is de Galia M-10699, die het veredelingsbedrijf de ‘Galia-revolutie’ noemt. Het is een meloen met ronde, enigszins afgeplatte vruchten, met een gemiddeld gewicht van 1,5 kg en intens oranje vruchtvlees. De hoge brix van 14,5º nodigt uit tot het uitlepelen van deze smaakvolle en zeer sappige meloen.

In Spanje wordt ook volop ingezet op de Piel de Sapo meloenen Galgo en Conquistador. Die rassen worden geteeld in Almería, Murcia en Castilla-La Mancha. "Het zijn rassen die zijn ontwikkeld in de lijn van de traditionele Spaanse smaak”, zegt hij.

"Intersemillas heeft besloten lid te worden van ANOVE, de brancheorganisatie voor plantenkwekers, en ISTA (International Seed Testing Association) met als doel deel uit te maken van de gemeenschap die zich inzet om toegevoegde waarde te bieden in de agrifoodsector aan de hand van onderzoek, ontwikkeling en exploitatie van nieuwe plantensoorten.”

"Ons doel is om unieke zaden te presenteren aan de internationale markt en handelaren uit te nodigen om samen te werken met Intersemillas. We zoeken handelaren die bereid zijn om de mogelijkheid te bestuderen om onze rassen exclusief op hun respectieve markten aan te bieden", besluit Pablo Pérez.

Voor meer informatie:
INTERSEMILLAS
Pablo Pérez Moreno
Mob: +34 667 642 055 (Spanje)
pablo@inveseed.es

Ester Gómez
Mob: +34 682 632 440
Santene Meugnier
Mob: +34 699 326 514 
sales@intersemillas.es
www.intersemillas.es

Publicatiedatum: