Tholen - De markt voor Italiaanse druiven ontwikkelt zich dit seizoen erg positief. "De kwaliteit is goed, prijzen zijn goed. Tot zover mogen we absoluut niet klagen", vertelt Bertus Schipper van Zoutewelle. "We hebben al een vrij lange periode van goede prijzen. De standaard-kwaliteit is er voldoende, maar de extra goede kwaliteit is wat beperkter voorradig en dat resulteert in prijzen voor Italia-druiven (7 kg) rond de 13,50 - 14 euro. Dat zijn prima prijzen voor de tijd van het jaar.

Zoutewelle richt zich bij de Italiaanse druiven hoofdzakelijk op de druiven met pit, waarbij Italia, Palieri  en Red Globe de belangrijkste rassen zijn. "Ik hoop dat we de Kerst weer kunnen aantikken met de druiven met pit. Verder is het Europese aanbod beperkt. Spanje heeft een matig seizoen qua volumes en kwaliteit en dat geldt ook voor de Griekse druiven. Hierdoor zijn de eerste Braziliaanse seedless-druiven al vroeg op de markt gearriveerd. Zelf verwachten we over 2 weken de eerste seedless druiven uit BraziliĆ«.  

Vooralsnog is er alle ruimte voor de Italiaanse druiven. Wij introduceren deze maand een nieuwe verpakking onder ons merk Lino, dus we zijn benieuwd hoe de klanten hierop gaan reageren!"

Voor meer informatie:
Bertus Schipper
Zoutewelle
Handelsweg 140
2988 DC Ridderkerk
T: +31 (0)180 642364
bertus.schipper@zoutewelle.com 
www.zoutewelle.com