Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Eroski werkt samen met CB4

VK: Tesco-CEO stapt op
De huidige CEO van Tesco, Dave Lewis, legt na zes jaar zijn functie neer. In zijn tijd als CEO was Lewis in staat om de keten na een groot boekhoudschandaal weer op de rails te krijgen. Zijn opvolger, de 53-jarige Ken Murphy, zal echter te maken krijgen met nieuwe uitdagingen. Murphy was eerder actief bij de zorggroep Walgreens Boots Alliance. De nieuwe CEO ziet zich geconfronteerd met de gevolgen op de lange termijn van COVID-19, een economische recessie en de chaos die mogelijk ontstaat als aan het eind van dit jaar de Brexit wordt voltooid.
Bron: uk.reuters.com 

China: Alibaba verwacht voor het eerst winst met cloud-technologie
Maggie Wu, de financieel directeur van Alibaba, geeft aan dat de diensten van het bedrijf met betrekking tot cloud-technologie in dit fiscaal jaar voor het eerst winst zullen opleveren. Cloud-technologie wordt gezien als een cruciaal onderdeel voor verdere groei van de Chinese ecommerce-gigant. Alibaba-CEO Daniel Zhang omschrijft cloud-technologie als een machine voor groei. Wel geeft hij toe dat de wereld zich nog in een zeer vroeg stadium bevindt met betrekking tot de wereldwijde toepassing van cloud computing.
Bron: cnbc.com 

Spanje: Eroski werkt samen met CB4
De Spaanse supermarktketen Eroski gaat samenwerken met CB4. Op deze manier wil Eroski de bedrijfsvoering en klantenervaring tijdens de pandemie verbeteren. Eroski is binnen de Spaanse supermarktsector een marktleider. Het bedrijf heeft een goed besef van het belang de beschikbaarheid van producten tijdens de pandemie. Een recent onderzoek van CB4 laat zien dat veel consumenten een bezoek aan een fysieke supermarkt als een risico zien. 50% van de consumenten geeft aan over te stappen op een concurrent, als het bij de eigen vaste supermarkt niet mogelijk is om in een enkel bezoek alle benodigde producten in te slaan. 
Bron: prnewswire.com 

Ocado haalt Tesco in als meest waardevolle Britse retailer
Ocado heeft Tesco ingehaald als de meest waardevolle retailer van het Verenigd Koninkrijk. De waarde van het bedrijf op de aandelenbeurs is gestegen tot £ 21,66 mld (€ 23,71 mld). Tesco is op dit moment £ 21,06 mld (€ 23,06 mld) waard, ondanks dat deze supermarktketen een marktaandeel in de Britse supermarktsector heeft van 27%. Hoewel Ocado als bedrijf nu meer waard is dan de concurrenten Sainsbury's en Morrisons samen, heeft de online supermarkt een marktaandeel van slechts 1,7%. Voormalig Tesco-directeur omschreef Ocado ooit als een liefdadigheidsinstelling wegens het gebrek aan winstresultaten in de periode van 2000 tot 2010.
Bron: theguardian.com 

Online supermarkten domineren online retailomzet in VAE
Prognoses van Redseer stellen dat het online supermarktsegment van de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië in 2020 qua omzet fors zal stijgen. Het supermarktsegment van beide landen neemt jaar op jaar toe met omgerekend US$ 7,5 mld (€ 6,45 mld) tot US$ 12 mld (€ 10,3 mld). In de VAE zal de omzet van het supermarktsegment waarschijnlijk boven de US$ 1 mld (€ 860 mln) uitkomen, als uit wordt gegaan van de huidige consumententrends. Dat betekent dat het supermarktsegment een aandeel van 20% heeft binnen de totale online retailomzet van $ 5 mld (€ 4,3 mld). In 2019 was er qua online retail in de VAE sprake van een totale omzet van US$ 3,5 mld (€ 3,0 mld), waarbij het supermarktsegment een aandeel had van slechts US$ 300 mln (€ 257,9 mln). Veel omzet van online supermarkten wordt gegenereerd met groente en fruit, samen met andere dagelijkse benodigdheden. . “Online supermarkten haalden het meeste voordeel uit de lockdownperiode. Hierdoor zijn deze supermarkten qua omzet verdrievoudigd", aldus Sandeep Ganediwalla van RedSeer Consulting.
Bron: gulfnews.com 

Walmart in overleg voor investering in Indiase app
Walmart is volgens anonieme bronnen in gesprek met de Indiase Tata Group voor een investering in een zogeheten super-app. Mogelijk investeert het Amerikaanse bedrijf tot US$ 25 mld (€ 21,5 mld) in dit project. De app, die in december of januari in India zal worden geïntroduceerd, integreert alle consumentendiensten van Tata in een enkele applicatie. Dit betreft onder andere Tata's services voor gezondheidszorg, levensmiddelen, verzekeringen, kleding en elektronica.
Bron: reuters.com 

VK: enquête naar consumentengedrag tijdens lockdown
50% van alle Britse consumenten heeft aangegeven dat een wekelijks bezoek aan de lokale supermarkt tijdens de lockdown van cruciaal belang was om het eigen isolement tegen te gaan. Ook heeft 50% van alle Britse consumenten, oftewel meer dan 23 miljoen mensen, sinds het begin van de lockdown geen gebruik meer gemaakt van contant geld. In plaats daarvan is er uitsluitend gebruik gemaakt van creditcards en andere contactloze vormen van betalingen. 43% van alle Britse consumenten (meer dan 20 miljoen mensen) geeft aan dat ze de voorkeur hebben voor een winkelervaring met zo weinig mogelijk menselijk contact. 38% heeft sinds de lockdown gebruik gemaakt van online retail. Wel heeft dit percentage aan consumenten klachten over het gebrek aan zowel tijdsvensters als geschikte producten. 34% geeft aan dat zelfscankassa's zorgen geven met betrekking tot hygiëne en het gebrek aan afstand tot andere bezoekers. 62% (28 miljoen consumenten) wil binnen 20 minuten klaar zijn met een bezoek aan een supermarkt. 
Bron: caterlyst.com 

VS: UNFI 174% meer kwartaalwinst
United Natural Foods, Inc., (UNFI) had tijdens zijn vierde fiscale kwartaal een sterke winsttoename, met name dankzij het eigen retailsegment en de groothandelsactiviteiten met zelfstandige supermarkten. De netto winst stond in de afgelopen periode op US$ 52 mln (€ 44,7 mln), wat jaar op jaar een toename was van 174%. De netto omzet steeg met 0,4% tot US$ 6,75 mld (€ 5,8 mld). De winst per aandeel was US$ 0,89 (€ 0,76), terwijl analisten uitgingen van US$ 0,74 (€ 0,64). UNFI heeft verder bekend gemaakt dat CEO Steven Spinner met pensioen zal gaan. Ijn contract zal op 31 juli 2021 aflopen. Mogelijk stapt Spinner eerder op als een opvolger voor hem wordt gevonden. Spinner zal deel blijven uitmaken van de raad van bestuur als voorzitter. UNFI heeft een HR-bureau in de arm genomen in zijn zoektocht naar een nieuwe CEO en overweegt zowel interne als externe kandidaten. Het bedrijf verwacht dat de hogere omzet ook in het fiscaal jaar van 2021 aan zal blijven houden. Wegens de pandemie wordt minder gebruik gemaakt van de horeca en eten consumenten meer thuis. De netto jaaromzet voor 2021 wordt geraamd op rond de US$ 27,5 mld (€ 23,6 mld).
Bron: grocerydive.com 

VS: Meijer organiseert online evenement voor leveranciers
Meijer heeft onder de naam Supplier Diversity Summit een nieuwe online evenement aangekondigd. Het evenement geeft Amerikaanse ondernemingen de gelegenheid om hun producten bij Meijer te introduceren. Het doel van het evenement is om voor meer diversiteit in de schappen van Meijer-winkels te zorgen. "De focus op diversiteit onder onze leveranciers is een belangrijk onderdeel van onze doelstellingen voor meer inclusiviteit en gelijkheid", aldus Meijer-CEO Rick Keyes. "We  hebben altijd al waarde gehecht aan diverse partnerschappen. Dit evenement is een voorbeeld van hoe we een meer inclusieve gemeenschap van leveranciers willen creëren, waarmee we onze klanten beter van dienst kunnen zijn".
Bron: prnewswire.com 

Amazon introduceert handpalmscanner voor betalingen
Amazon heeft een nieuw betaalsysteem voor fysieke winkels ontwikkeld op de basis van handpalmtechnologie. De Amazon One-scanner registreert de handpalm van de gebruiker. Hierdoor wordt een betaling aan de kassa slechts een kwestie van de hand een seconde lang voor de scanner houden. Amazon One wordt getest bij twee fysieke winkels van Amazon in de thuisstad Seattle. Het bedrijf is al in overleg met andere retailers om de technologie ook door deze bedrijven te laten gebruiken.
Bron: bbc.com 

VS: Save Mart zet robotbezorgers in
De supermarktketen Save Mart heeft bij zijn grootste vestiging in de thuisstad Modesto in Californië een nieuwe bezorgdienst op basis van robots ingezet. De robotbezorgers zijn ontwikkeld door het bedrijf Starship Technologies. De winkel in Modesto staat bekend als het testterrein voor innovatieve technologie van Save Mart. In oktober zal de vestiging een jaar lang open zijn.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Southeastern Grocers overweegt wederom beursgang
Voor de tweede keer in zeven jaar tijd verkent Southeastern Grocers de mogelijkheden van een beursgang. De in Jacksonville, Florida gevestigde retailgroep is het moederbedrijf van de ketens Winn-Dixie, Bi-Lo, Harveys Supermarkets en Fresco y Más. Southeastern Grocers heeft aangegeven een registratie te hebben ingediend bij de Securities and Exchange Commission. Via deze overheidsinstantie kunnen mogelijk aandelen op de beurs worden geplaatst.
Bron: supermarketnews.com 

Publicatiedatum: