Tholen - Met ingang van 12 oktober is Joris van Calcar mede-eigenaar van Tessuto International BV. Joris neemt samen met een partner in bedrijfskleding alle aandelen over bij de Nederlandse producent van diepvries- en koelhuiskleding. De stap betekent dat hij afscheid neemt van zijn rol als verkoper van tuinbouwgaren namens Lankhorst Yarns. Jos Lemmens volgt hem op.

Joris is de laatste vijf jaar actief geweest bij Lankhorst en met name op het gebied van het Elite Twine en Elite Bio Twine voor de glastuinbouw. "Het was mooi om te zien dat met de jaren ook de vraag naar honderd procent biologisch afbreekbaar en composteerbaar tuinbouwgaren groeide en daar een rol in speelde." Eind vorig jaar werd voor het touw ook het OK Compost certificaat gehaald.

Specialistische markt
De mogelijkheid om nog zelfstandig ondernemer te worden, bood zich eerder dit jaar aan via vrienden en Joris heeft daar positief op gereageerd. Per 1 oktober neemt hij de aandelen over van Tessuto International BV. 

Het bedrijf bestaat in 2021 dertig jaar. Tot het productpakket horen diepvriesjassen, -broeken,- overalls en -bodywarmers ook diepvrieslaarzen, -schoenen, -handschoenen en mutsen. De verkoop is gericht op Europa, met Nederland, Belgiƫ en Duitsland als belangrijkste markten.

"Onze kleding is gecertificeerd om in vrieshuizen met een temperatuur van -25 en kouder te werken. We zijn daarmee een totaalleverancier voor deze specialistische markt. Vanwege een nauwe samenwerking met een bedrijfskledingproducent zijn we ook in staat alle andere organisaties aan te kleden, ook buiten de koel- en diepvriesmarkt."

Omdat ook in de AGF- en tuinbouwsector koeling en vriezen aan de orde van de dag is, zal Joris, al is het in een andere rol, enigszins betrokken blijven bij de markt. "Het zou leuk zijn in mijn nieuwe rol oude bekenden tegen te gaan komen."


Jos Lemmens

Jos is opvolger
Bij Lankhorst volgt Jos Lemmens Joris op. Hij werkt al bij de Lankhorstgroep en is daarom ook al bekend met de collega's binnen de groep in Portugal. Jos is te bereiken op: joslemmens@lankhorsteuronete.com  

Voor meer informatie:
Tessuto International
www.tessuto.nl 

Joris van Calcar
j.vancalcar@tessuto.nl