De juiste verpakking is van groot belang voor het vervoeren en verkopen van AGF-producten. Veelal wordt hierbij gekozen voor opzetdozen of opzettrays. De assemblage van deze verpakkingen kan snel, eenvoudig en efficiënt tot stand gebracht worden door middel van een lijmverbinding. De ideale lijmsoort voor deze verbinding is echter afhankelijk van diverse factoren, zoals het gebruikte verpakkingsmateriaal en klimaat.

EVA of metalloceen?
"Wij denken graag met u mee om zo tot de juiste keuze voor uw proces te komen. Daarom bieden wij een breed scala aan lijmen geschikt voor verpakking van AGF-producten, op basis van zowel ethyleenvinylacetaat (EVA) als metalloceen. Beide lijmsoorten bieden hoge verbindingsprestaties, maar toepasbaarheid varieert op basis van o.a. het type karton en de gebruikte coating", vertelt Tjerk Kriek van Lijmpartner.

"Voor enkel golfkarton zonder coating levert een EVA-verbinding vaak voldoende hechting. Bij bijvoorbeeld dubbelgecoat karton is metalloceen over het algemeen een betere keuze, doordat dit type kunststof een hogere aanvangssterkte heeft. Bij temperaturen onder het vriespunt presteert EVA echter beter dan metalloceen. De keuze voor het juiste lijmproduct is daarom altijd een afweging tussen de voor- en nadelen van beide producten."

Combinatie met aanzuigsysteem
"Zowel EVA als metalloceen lijmen zijn uitermate geschikt voor gebruik in combinatie met een aanzuigsysteem. Bij het opzetten van AGF-trays laat deze combinatie goed zijn toegevoegde waarde in het verbeteren van de continuïteit en het vergroten van productiegemak zien. Het zorgt voor een ergonomisch systeem met een schone cut-off en zonder achterblijvende restanten, wat leidt tot weinig tot geen vervuiling van het lijmsysteem en daardoor een langere duurbaarheid. Tevens biedt het opties voor het exact instellen van doseringen."

"De combinatie tussen hot melt en een feedersysteem zorgt voor besparingen op het verbruik van lijm door minimalisatie van afval, alsmede een verlaagde kans op storingen en lage onderhoudskosten van de apparatuur. Doordat de lijm van Lijmpartner geleverd wordt als granulaat wordt de toevoer vereenvoudigd."

Ervaring en expertise
"Lijmpartner heeft een breed scala aan producten geschikt voor het lijmen van opzetdozen in de AGF-sector. Onze lijmen worden inmiddels al zo’n 30 jaar in de industrie gebruikt voor het opzetten van trays bij de productie van bijvoorbeeld tomaten, zacht fruit, paprika’s, en pepers. Deze producten kunnen zowel automatisch als handmatig toegepast worden en draaien zonder probleem op diverse machines. Denk hierbij aan Boix, Sacmi, Multibox en Teco. Met jarenlange ervaring garanderen wij u continuïteit en kwaliteit in het verpakkingsproces", aldus Tjerk.

Voor meer informatie:
Tjerk Kriek
Lijmpartner BV
Lovense Kanaaldijk 47-3
5013 BJ, Tilburg
Tel: +31 85 2733043
tjerk@lijmpartner.nl
www.lijmpartner.nl