Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christine Bonnet, Coopenoix:

Het Franse walnotenseizoen gaat van start

Aangezien de oogst afgelopen weekend begon, zijn deze week de eerste verse walnoten weer beschikbaar. Hoewel minder bekend dan de droge tegenhanger is de verse walnoot erg interessant. “De verse walnoot is een totaal andere noot dan de droge variant. De verse walnoot heeft een delicate en erg zoete smaak en is erg knapperig. De verse walnoot is een zeldzaam en minder bekend product, maar onder experts erg populair. Heb je de walnoot eenmaal geproefd, dan ben je verkocht,” legt verkoopvertegenwoordiger bij Coopenoix Christine Bonnet uit.

Bij Coopenoix zijn de meeste vers afgezette walnoten die van het ras 'Lara'. De meeste verse walnoten komen uitsluitend uit Frankrijk om precies te zijn uit de Isère-vallei aan de voet van de Alpen. “Je kunt van elk walnotenras een vers walnotenras maken, maar we hebben specifiek voor dit ras gekozen omdat het ideaal is om vers te consumeren. De walnoten zijn ronder dan andere walnoten, met maten van tussen de 32 en de 38. Daarmee zijn ze ook groter dan andere rassen.

Een van de bijzonderheden van de verse walnoot is ook dat deze snel moet worden geconsumeerd. “Verse walnoten kun je maximaal een paar dagen op een koele plaats bewaren. Onze klanten bevinden zich verspreid over Frankrijk, Duitsland, België, Italië, Nederland en Engeland. Vanwege de beperkte houdbaarheid van het product, verpakken we de walnoten direct nadat ze door de telers worden binnengebracht en zorgen we ervoor dat ze zo snel mogelijk met koeltransport bij onze klanten worden afgeleverd.”

Coopenoix biedt verschillende soorten verpakkingen voor verse walnoten die met schaal worden afgezet. Er zijn 5 kg-netten, EPS- en IFCO-kratten, 5 kg- en 10 kg-trays en 800 kg big bags.

Het droge walnotenseizoen
Het droge walnotenseizoen ziet er veelbelovend uit, vooral voor de BOB-walnoten van Grenoble. Dit seizoen start begin oktober.

Voor meer informatie:
Christine Bonnet
Coopenoix
75 avenue de la Noix de Grenoble
38470 Vinay, France
Telefoon: +33 (0)4 76 36 95 21
Fax : +33 (0)4 76 36 63 69
c.bonnet@coopenoix.com 

Publicatiedatum: