Tholen – De pompoenoogst in Nederland is weer volop bezig. “We oogsten dit seizoen 165 hectare biologische pompoenen van onze eigen velden,” vertelt Jeroen Robbers van De Terp Squashpackers. “Samen met de aangesloten telers is dat 220 hectare. De kwaliteit van de pompoenen is goed, we waren even bang dat ze te hard zouden afrijpen door de hittegolf maar dat is meegevallen.”

Voorlopig gaan de pompoenen de bewaarschuur in. “De verkoop is nog erg rustig in de zomermaanden. Pas in september gaan we los, dan komt het product ook weer meer onder de aandacht bij de consumenten. De verkoop van de Nederlandse biologische pompoenen loopt tot aan februari. We leveren het product voornamelijk aan de grote retailers.”

Heftrucks
Voor het laden, lossen en verwerken van de pompoenen is wel zwaar materiaal nodig. Daarom maakt Jeroen gebruik van de heftrucks van MotracLinde. “We hebben 4 heftrucks en twee elektrische pompwagens (T20AP) van MotracLinde in het bedrijf. De lichte wagens gebruiken we op de vloer in de productiehal en de heftrucks zelf voornamelijk voor het laden en lossen van de vrachtwagens en het wegzetten van de pompoenen in de bewaring.” De heftrucks bij De Terp bestaan uit twee E20L, een E20PH met WIFO voorzetapparatuur en een E35HL met WIFO kistenkantelaar. Momenteel profiteert de AGF sector van extra voordeel op nieuwe en tweedehands Linde trucks. Bekijk de SummerDeals actie van MotracLinde. 

In 2016 besloot Jeroen de oude heftrucks van Toyota in te ruilen voor die van MotracLinde. “Hoe we daar precies terecht zijn gekomen, weet ik niet meer precies. We hebben niet bepaald heimwee naar de voorgangers van MotracLinde. We hebben met de heftrucks proef mogen draaien bij ons in het bedrijf. Vooral de souplesse in het rijden en tillen en de flexibiliteit van de heftrucks waren mij goed bevallen.”  

Nauwelijks onderhoud nodig
“Voor de batterijen komen de mensen van Hoppecke batterijservice nog wel eens over de vloer maar qua onderhoud heb je bijna geen omkijken naar de heftrucks van MotracLinde. De batterijen laden we overigens zelf weer op met behulp van de zonnepanelen op het dak van onze loods. Samen met de betrouwbaarheid van de heftrucks kunnen we stellen dat we eigenlijk kosteloos met deze wagens kunnen werken bij ons in de productie.”

Voor meer informatie:
Dirk de Brouwer
MotracLinde
Rondebeltweg 51
1329 Almere
+31 (0)6 827 997 46
info@motraclinde.nl     
www.motraclinde.nl 

Jeroen Robbers
De Terp Squashpackers
Lutterveld 2A
4117 GV Erichem
0344 682009
info@cvdeterp.nl  
www.cvdeterp.nl