Total Exotics test Liquidseal voor betere houdbaarheid Hass-avocado's

Recent rondde Total Exotics een proef met de houdbaarheidsoplossing Liquidseal for Avocados ECO af. Voor deze proef werden uit Mexico afkomstige avocado's na aankomst in Nederland behandeld. Het fruit werd eerst bewaard in een koelcel en later bij kamertemperatuur. De proef werd in zijn geheel uitgevoerd en gemonitord door de quality manager van Total Exotics.

De onderstaande resultaten werden door Total Exotics gerapporteerd: 

  • Tot dag twaalf verloren de avocado's die niet met Liquidseal waren behandeld hun stevigheid sneller. 
  • Wanneer het fruit was behandeld met Liquidseal duurde het langer voordat er interne kwaliteitsproblemen ontstonden en verloor het fruit ook minder snel haar stevigheid.
  • Aangezien wordt verondersteld dat Liquidseal geen nadelig effect heeft op de rijping in een later stadium kan het ook in het land van herkomst worden aangebracht. Er zijn namelijk geen aanwijzingen dat de coating het rijpproces van avocado's belemmert, zowel zonder als met gebruik van ethyleen. 

De avocado's werden gedurende twee dagen bij 6⁰C bewaard, waarna ze werden verplaatst naar een ruimte van 10⁰C  zonder geforceerde luchtstroom. Na drie dagen werden de avocado's naar een ruimte met 20⁰C gebracht om de reis van koelhuis naar retailer of supermarkt na te bootsen. 

Total Exotics hecht veel waarde aan de duurzame teelt en verwerking en wil als bedrijf toonaangevend zijn op het gebied van duurzaamheid in de hele toeleveringsketen. Het verlengen van de houdbaarheid van fruit is noodzakelijk om verspilling van voedsel in de toeleveringsketen te voorkomen. De focus ligt vooral op supermarkten en eindconsumenten, die verantwoordelijk zijn voor de grootste voedselverspilling. 

Liquidseal for Avocados ECO is een biologisch afbreekbare en composteerbare verpakkingsoplossing die bewezen heeft een effectieve bescherming te bieden aan fruitsoorten met een harde schil gedurende de hele toeleveringsketen, van veld tot vork. Dankzij haar specifieke kenmerken stelt Liquidseal bedrijven in staat om de verspilling van product met zo'n 30% tot 40% terug te brengen. Daarnaast zijn er minder gewasbeschermingsmiddelen en plastic nodig om de smaak en externe kwaliteit van het product te behouden.  

Anneke Bouman, quality manager bij Total Exotics: "Het is onze verantwoordelijkheid om mee te werken aan het verminderen van voedselverspilling. Onderzoek heeft uitgewezen dat het meeste voedsel aan het einde van de toeleveringsketen verloren gaat. Door de houdbaarheid van producten te verlengen en de kwaliteit te waarborgen, kunnen we een belangrijk verschil maken om voedselverspilling door consumenten te verminderen. Bij Total Exotics hebben verschillende proeven met avocado's aangetoond dat Liquidseal de houdbaarheid verlengt. Daarnaast had het product geen effect op het rijpproces, of er nu ethyleen werd gebruikt in de rijpkamers of niet. We zijn dus positief over de proef en we willen de mogelijkheden bekijken om de avocado's van onze wereldwijde leveranciersbestand te behandelen met Liquidseal."

 

Voor meer informatie:
Victor Monster 
Liquidseal Fruits BV  
Tel: +31 (0)71 3014314   
Email: info@liquidseal.nl 
www.liquidseal.nl

Anneke Bouman
Total Exotics    
Tel: +31 (0) 180 644040 
Email: anneke@totalexotics.com 
www.totalexotics.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven