Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mark Borst, PapriCo:

"Iedereen was onder de indruk hoe snel de Burg-portaallediger op onze paprikaverpakkingslocatie was geïntegreerd"

Tholen - Dit paprikaseizoen werkt Paprico voor het eerst met een nieuwe portaallediger van Burg Machinefabriek. De PapriCo telers, lid van coöperatie DOOR , leveren de paprika's aan in grote bulkkisten aan op de verpakkingslocatie in Zwaagdijk, dat onderdeel is van de genoemde coöperatie. Het systeem zorgt voor een vlotte aanvoer naar de sorteermachine toe. "De machine heeft geen poespas en die eenvoud is tegelijkertijd de kracht van het systeem. Iedereen was onder de indruk hoe snel de lediger in het systeem is geïntegreerd. De eenvoudige bediening door middel van het centrale touchscreen bevordert het bedieningsgemak", constateert Mark Borst, tevreden.

De portaallediger zorgt voor een continue flow van de paprika's naar de sorteerlijn en ondanks het relatief kleine vloeroppervlakte is er vanwege voldoende buffer sprake van een rustgevend proces. "We werken met bakken van 2,5 meter breed, 1,20 meter diep en 90 centimeter hoogte. Het systeem kan twee bakken tegelijkertijd verwerken, pakt de kisten op met een BURG-portaallediger en kantelt ze langzaam op de aanvoerband richting de sorteermachine, zonder dat de paprika's beschadigen. Vervolgens worden de kisten weer netjes drie hoog opgestapeld", aldus de operationeel manager van PapriCo.

"We hebben bij meer aanbieders gekeken, maar voor ons kwam Burg als de beste uit de bus. Vooral omdat het hele systeem functioneel is, er zijn geen toepassingen die niets toevoegen. We hadden al filmpjes gezien van de ledigers die ze leveren in de fruitteelt. Het systeem was niet de allergoedkoopste, maar voldeed wel aan onze wensen. De levertijd was voor ons een belangrijke voorwaarde, omdat we per se bij de start van het nieuwe paprikaseizoen wilden draaien. Dat is goed gelukt. De machine had al proefgedraaid in de fabriek van BURG en was hier binnen vijf werkdagen operationeel."

PapriCo is erg tevreden met de portaallediger. "We sorteren hier nu twee kleuren paprika's, maar als we in de toekomst meer willen sorteren, kunnen we eenvoudig uitbreiden. De machine kan in de toekomst gemakkelijk twee machines voeden. Hier kunnen we de komende jaren echt mee vooruit", vertelt Mark. Ook het contact met BURG verdient volgens hem alle lof. "Ze zijn helder en komen hun afspraken na. Daar zijn we dik tevreden mee!"

Voor meer informatie:
Mark Borst
PapriCo

l 

Arjan de Nood
Burg Machinery
Weihoek 11
4416 PX Kruiningen
Tel: +31 (0) 113 - 50 13 73
[email protected] 
www.burgmachinery.com