Marc Vreugdenhil, C. Vreugdenhil internationaal transport

Verbod slapen in cabine bezorgt Nederlandse transporteurs geen slapeloze nachten

Tholen – Vorige week woensdag heeft het Europees parlement ingestemd met de herziene regels om de arbeidsomstandigheden van vrachtwagenchauffeurs te verbeteren en een einde te maken aan de verstoring van de concurrentie in het wegvervoer. Dit houdt onder meer in dat de verplichte wekelijkse rusttijd niet meer in de cabine mag worden doorgebracht en dat de cabotage beperkt wordt.

Marc Vreugdenhil van C. Vreugdenhil internationaal transport maakt zich er niet druk om. “Dat niet meer slapen in de cabine was toch nooit bij ons van toepassing en is vooral bedoeld om de oneerlijke concurrentie van Oostbloklanden in te perken want die willen hun personeel nog wel eens onder deze omstandigheden laten overnachten in hun voertuigen. Zo behandelen wij onze chauffeurs zeker niet.”

Ook met betrekking tot de inperking van cabotageritten ziet Marc weinig problemen voor de huidige bedrijfsvoering bij Vreugdenhil. Met cabotage wordt bedoeld dat een transportbedrijf gevestigd in EU-land A, ritten uitvoert binnen de grenzen van EU-land B. Dit soort ritten is nu beperkt tot 3 cabotageritten binnen 7 dagen waarbij er na de drie ritten maximaal 4 dagen niet meer gereden mag worden in dat land. “We zijn een internationale speler in geconditioneerd transport op onder andere Frankrijk en Scandinavië maar het is niet ons businessmodel om daar vervolgens veel cabotage te gaan rijden. Als we Nederlandse AGF hebben bestemd voor Perpignan en we kunnen op de terugweg een rit uitvoeren van bijvoorbeeld Perpignan naar Lille dan doen we dat wel, anders zouden we leeg terug moeten rijden. Maar ook deze regelgeving is vooral bedoeld om transportbedrijven die hier hun model van hebben gemaakt te ontmoedigen.”

Een andere transporteur uit de sector moet eerst zien of het allemaal wel gaat werken. “Regels zijn leuk maar er moet ook gehandhaafd worden.” Veel andere transporteurs in de Nederlandse AGF geven aan weinig last te zullen hebben van de nieuwe regelgeving omdat ze zich al aan de regels houden.”

Voor meer informatie:
Marc Vreugdenhil
C. Vreugdenhil Int. Transport
Transportweg 23
2676 LM Maasdijk
Tel: +31 (0)174 52 58 00
marc@cvreugdenhil.nl
www.vreugdenhil-transport.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven