Italiaanse druiven en steenfruit vinden hun weg naar Baltische en Scandinavische markt

De export van Siciliaanse tafeldruiven Victoria en Black Magic naar de Baltische en Scandinavische landen loopt goed door hoewel er minder vraag is van klanten. Daarentegen is er veel buitenlandse vraag naar Italiaans steenfruit.

"Buitenlandse retailers laten ons weten dat er niet de gebruikelijke constante trend in de druivenconsumptie is. We hopen dat deze trend zal worden gestuurd, voordat de Apulische druiven tot rijpheid komen, die we in ongeveer 10 dagen op de markt zullen brengen," zegt Claudio D'Alba van de Plantis Group, dat is gespecialiseerd in de verkoop van Italiaanse groenten en fruit buiten de landsgrenzen.

"De situatie is anders voor steenfruit uit Basilicata en Puglia. Er is een grote vraag naar perziken, nectarines en abrikozen, die we vanaf dit jaar ook op de Zweedse markt verkopen. Het gebrek aan product, ook in de andere teeltlanden, heeft geleid tot een grotere belangstelling en waardering voor het Italiaanse aanbod. Daarbij zijn de prijzen de afgelopen weken ook gestegen."

"Tot slot is het groentenseizoen net ten einde gekomen. Het was een uitzonderlijk jaar, we hebben nog nooit zoveel venkel, peterselie, broccoli en bosuien verkocht als dit jaar."

"Voor de nieuwe wortelen daarentegen zijn we nog zo'n tien dagen weg en dan ze we ook klaar met de oogst van deze groenten. Hoewel de prijzen niet opwindend waren, bleven ze constant gedurende de twee maanden van de oogst. We zijn zeer tevreden over de verkoop, met name in de Baltische landen, waarheen we 1.200 ton wortelen hebben geëxporteerd," besluit Claudio.

Voor meer informatie:
Claudio D'Alba
Plantis Group
Piazza Ebalia 7
74123 Taranto
Italië
info@plantis.it
www.plantis.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven