Nieuwbouw vrieshuis Digrom Immo Zundert in volle gang

Tholen  - De groei van de vraag aan producten in de diepvriessector leidde bij Digrom Immo Zundert tot de behoefte aan een nieuw vrieshuis. Momenteel is de bouw in volle gang. Het Zundertse bedrijf is al eigenaar van het het vrieshuis van Ardo dat in 2015 is geopend. Het nieuwe vrieshuis met een vloeroppervlakte van 9475 m² en een hoogte van 16,5 meter komt ten westen van dat vrieshuis te liggen. Het bedrijf zal ruimtes gaan verhuren aan verschillende bedrijven die vriesopslagruimte nodig hebben.

Advies- en ingenieursbureau Synergo Consultancy uit Goes doet het projectmanagement van de nieuwbouw "Wij coördineren en begeleiden niet alleen het gehele project, maar denken ook na over de inrichting van het vrieshuis, denken processen uit en bedenken innovatieve oplossingen voor de koelinstallaties", vertelt project engineer Anthony Overbeeke. Daarnaast wordt door Synergo ook de engineering E&W en de bouwbegeleiding verzorgd. Het proces van een voorontwerp maken, samenstellen van bestek, op basis daarvan geschikte partijen voor de aanbesteding zoeken en de realisatie van uiteindelijke aanbesteding realiseren werd ook gecoördineerd door Synergo.

In twaalf weken tijd ontwikkelde Bessels architekten & ingenieurs zowel het esthetisch als het technisch ontwerp van het nieuwbouwporject. "Het leek een ‘mission impossible’ toen ons half november de vraag werd gesteld of we nog in hetzelfde jaar een omgevingsvergunning konden indienen voor het 10.000 m2 tellende vrieshuis met kantoren in een hoog welstandsgebied. Door de goede samenwerking tussen partijen én een zeer betrokken opdrachtgever is het gelukt om in een scherp tijdsbestek de perfecte plot te creëren voor een zo maximaal mogelijk vrieshuis", constateert Herman Bessels.

"Zowel esthetisch als stedenbouwkundig vroeg deze plek om extra aandacht. Door aanverwante vertrekken stedenbouwkundig slim te positioneren, hebben we het grote volume esthetisch en stedenbouwkundig goed ingepast. De kantoren, expeditie en techniekruimten zijn bekleed met stalen lamellen die bij de hoofdentree voorbij het hoofdvolume steken. Dit geeft expressie aan de entree en zorgt daarmee bovendien voor een gelijkmatige overgang tussen buiten en binnen."

"Aan de tweede voorgevel -het pand kent namelijk geen achterkant - is gebruik gemaakt van de hoekverdraaiing tussen hoofdvolume en perceelgrens. Door de - lage - techniekruimten de draaiing van de straat mee te geven ontstaat er een gezichtsbedrog tussen de gelamelleerde laagbouw en de ‘hoge’ vrieshal. Het gevelbeeld dat hierdoor ontstaat, verandert bij passeren constant", aldus Herman Bessels.

De bouw wordt verzorgd door Aannemingsbedrijf Fraanje uit Lewedorp. Bedrijfsleider Steef de Gast spreekt van een geweldig mooi bouwproject. "Met name de grootte en de bouwsnelheid van dit project zijn uniek. We hebben in februari de opdracht gekregen en tijdens de bouwvak is het eerste deel wind en waterdicht!"

Momenteel zijn er vier personen van Fraanje dagelijks op de bouw te vinden. "Wat bij deze bouw in het oog springt, zijn de kwalitatief hoogwaardige materialen die gebruikt worden. Verder vallen de verschillende brandcompartimenten op", aldus Steef. Fraanje is als aannemingsbedrijf hoofdzakelijk actief in Zuidwest-Nederland, maar verzorgt voor haar vaste opdrachtgevers ook bouwprojecten door heel Nederland en België.

Voor meer informatie:
Rien Melis
Synergo
Stationspark 36
4462 DZ Goes
Tel: 0113-235100
www.synergo.com

Aannemingsbedrijf Fraanje
Nieuwe Kraaijertsedijk 37
4458 NK 's-Heer Arendskerke
Tel: 0113-615555
s.degast@fraanje.com
www.fraanje.com 

Herman Bessels
Bessels architekten & ingenieurs B.V.
Domineestraat 10
7391GG Twello
Tel: 0571 - 27 56 97
hbessels@bessels.com
www.bessels.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven