Guus van Hecke, Marine Systems

“Een container reinigen in 2 tot 4 minuten”

Tholen – Het Zeeuwse bedrijf Eco-containerwash heeft een geautomatiseerde containerreiniger op de markt gebracht die op een snellere, veiligere en duurzamere manier containers en trailers kan reinigen. De containerreiniger is ontwikkeld door Marine Systems. “Een aantal jaar geleden kregen wij de vraag van een containerdepot of wij het wassen van containers konden automatiseren, een concrete machine bestond nog niet ”, vertelt Guus van Hecke, commercieel-technisch manager bij Marine Systems. “Met deze vraag zijn we aan de slag gegaan en na een paar jaar ontwikkelen en uitgebreid testen zijn we zover om de containerreiniger te introduceren.”

“Tot op heden worden containers vaak schoongemaakt met een hogedrukspuit en reinigingsmiddel. Dat proces is niet altijd even veilig en goed voor de gezondheid van degene die de container reinigt. Onze gepatenteerde containerreiniger bestaat uit een uitschuifarm met borstels die de container of trailer inschuift en deze schoonspuit en het vuil wegborstelt. Het water en afval belanden buiten in een afvoergoot. Het hele proces duurt twee tot vier minuten, terwijl een traditionele schoonmaakbeurt veelal meer tijd in beslag neemt. Tevens verbruikt onze containerreiniger significant minder water en schoonmaakmiddel.”

Hulp op afstand
Het hele wasproces van de Eco-containerwash is geautomatiseerd. “Het is eigenlijk heel makkelijk”, legt van Hecke uit. “De operator opent de deuren van de containers of trailers en met een druk op de knop start het wasproces. Het hele proces is geautomatiseerd en wordt gemonitord, zodat de operator verder kan met andere werkzaamheden, maar toch het wasproces via een tablet of telefoon kan volgen. In het geval van een storing krijg de operator een melding. Indien de operator de storing niet kan oplossen, kan Marine Systems op afstand ondersteunen. Zo kunnen wij het bedrijf snel hulp bieden. In onze service zit ook het onderhoud van de machine inbegrepen.”

Van reefers tot koeltrailers
“Het systeem kan een grote diversiteit van reefers, droogboxen, open toppers tot koeltrailers aan de binnenzijde reinigen en past zich automatisch aan het formaat aan. Er zitten diverse wasprogramma’s op de Eco-containerwash (ook enkel borstelen zonder het gebruik van water), afhankelijk van de vuilheid van de container of trailer”, vervolgt Guus. “Eveneens is het mogelijk om per vlak een verschillend reinigingsmiddel gebruiken, zodat er efficiënter gebruik gemaakt kan worden gemaakt van de schoonmaakmiddelen. De containers kunnen zowel op chassis als op de grond gewassen worden.”

Data
“Naast het schoonmaken van de containers en trailers, houdt het systeem ook alle data bij. Hoeveel water en schoonmaakmiddel is gebruikt, maar ook de tijdsduur van de wasbeurt. Deze data biedt een bron van kennis voor de organisatie die deze kan inzetten om efficiënter te werken. Ook is de Eco-containerwash makkelijk te vervoeren, omdat de machine met gemak in een container past. Hierdoor kan de machine met behulp van een ingerichte infrastructuur op meerdere plekken ingezet worden”, besluit Guus.

Voor meer informatie:
Guus van Hecke
Marine Systems / Eco-containerwash
Marquesweg 4
4462 HD Goes
+31(0)113 - 695552
+31(0)6 – 20189686
ghecke@marine-systems.nl   
info@ecocontainerwash.com  
www.ecocontainerwash.com  

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven