Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pinghe honing pomelo medio augustus op de Chinese markt

De weersomstandigheden in de honing pomelo teeltgebieden in Fujian waren de afgelopen weken vrij regelmatig. De activiteiten op de plantages vinden zoals gewoonlijk plaats. Manager Wen van Pinghe County Flourish Fruits, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de export van honing pomelo, sprak onlangs over de huidige omstandigheden in de Chinese honing pomelosector.

"De honing pomelo op onze plantage is dit jaar relatief groot van formaat. Als de weersomstandigheden in de komende weken nog steeds normaal zijn, zullen wij in augustus beginnen met het oogsten van onze honing pomelo. Het totale areaal van honing pomelo in Pinghe is dit jaar niet veel veranderd. Ook het volume per hectare ziet er dit seizoen stabiel uit. We verwachten dan ook dat er dit jaar evenveel zal worden geoogst als in de voorgaande jaren."

"We houden de impact van Covid-19 op de overzeese markten nauwlettend in de gaten. We zijn nog steeds drie maanden verwijderd van het begin van het nieuwe seizoen en ik verwacht dat de situatie zal zijn verbeterd tegen de tijd dat we beginnen met de export van onze honing pomelo. De verkoop en de distributie moeten gewoon doorgaan. We zijn van plan om 500 tot 600 scheepscontainers vol Pinghe-honing pomelo te exporteren. Dat is een lichte groei in vergelijking met vorig jaar. De feitelijke omstandigheden van het exportseizoen zullen echter afhangen van de ontwikkeling van de Covid-19-pandemie."

"We exporteren onze honing pomelo voornamelijk naar de Europese markt. Hoewel de omstandigheden op de honing pomelo-exportmarkt steeds moeilijker worden, ontvangen we nog steeds een groeiend aantal bestellingen van onze vaste klanten. In 2019 hebben we in totaal 500 zeecontainers geƫxporteerd, een stijging van bijna 20% ten opzichte van 2018. We hebben onze eigen verwerkingsinstallaties, wat een van onze belangrijkste voordelen is in de Chinese honing pomelosector. We kunnen onze honing pomelo's verwerken en verpakken in overeenstemming met de eisen van onze klanten. Bovendien houden we de pomelo vers in ons magazijn, wat ons helpt om onze retailperiode te verlengen. Wanneer het marktaanbod van de honing pomelo kleiner begint te worden, kunnen we nog steeds honing pomelo leveren aan onze overzeese klanten."

Pinghe County Flourish Fruits is eigenaar van een honingpomeloboomgaard in Pinghe, Fujian. De plantage heeft een areaal van 120 hectare. Alle honing pomelo's die op deze plantage worden geteeld zijn GAP gecertificeerd. "We werken voortdurend aan de verbetering van de algemene productkwaliteit van onze honing pomelo. We hanteren strikt de hoogste normen als het gaat om het beheer van de plantage, de oogstactiviteiten of de opslag in ons eigen magazijn, evenals de selectie van de kwaliteit van de honing pomelo en de verpakking van onze producten. Wij streven ernaar om onze klanten te voorzien van de hoogste kwaliteit van de Pinghe-honing pomelo."

Voor meer informatie:
Wen Mindong - Manager
Pinghe County Flourish Fruit Co., Ltd.
+86 592 5314 087
wmd@flourishfruits.com
www.flourishfruits.com

Publicatiedatum: