Peter Hoogendoorn, Quik’s Quality Potatoes

Verse airfryer friet sneller op tafel

Tholen – Toen de airfryer zijn intrede deed, werd het frieten bakken wat gezonder. De vette hap wordt wat minder vet. Perfect in tijden van bewuste voeding en gezondheid waarin men toch af en toe wil zondigen met een frietje. Een nadeel is echter dat de bereidingstijd over het algemeen langer is dan bij bereiding in een frituurpan. Dat vonden ze bij Quik’s ook.

“Bij reguliere aardappelproducten hebben we te maken met een bereidingstijd van 15 tot 20 minuten in de airfryer,” vertelt Peter Hoogendoorn, commercieel directeur bij Quik’s. “Voor ons de reden om anderhalf jaar geleden te starten met de productie van airfryer friet om voornamelijk de baktijd te verkorten. We hebben die nu verkort tot 7 minuten. Daarnaast is de airfryer friet geschikt voor bereiding in de frituurpan.”

De airfryer friet in kwestie

“Hoe we dat doen? Dat is het geheim van de smid,” vertelt Peter. “De bewerking is net wat anders dan bij de reguliere frieten, maar de pure ingrediënten zijn hetzelfde: aardappelen en high oleic zonnebloemolie. Het Quiks airfryer assortiment bevat meer dan alleen friet. Zo leveren we ook airfryer krieltjes en airfryer bakaardappeltjes. Deze beide varianten zijn licht gekruid. Het aardappelras dat we gebruiken is de Agria.”

Het overgrote deel van het volume van deze verse Airfryer frieten gaat naar de retail. “Een kleine hoeveelheid gaat naar de detailhandel en een klein deel gaat ook naar de horeca,” vertelt Peter. “De producten zijn vooral bedoeld voor op de Nederlandse markt maar we zien ook kansen in België en Duitsland nu ook daar het aantal airfryers aan het toenemen is. De rotatie blijft vooralsnog te klein om op deze markt in te spelen. Toch hebben we al in België gezien dat de verkoop van friet in de supermarkt toeneemt als je duidelijk aangeeft dat het ook geschikt is voor de airfryer. Het marktaandeel voor deze frieten kan dus nog groeien in de komende jaren.”

Voor meer informatie:
Carola Kuijntjes
Quik’s Quality Potatoes
Akkerseweg 13b
5321 HG Hedel
Tel. +31 (0)73-5992093
marketing@quiks.nl
www.quiks.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven