Andy De Clercq, Groenten Declercq

"Ondanks warme weer toch mooie prijs voor prei"

Tholen – “De prijs van prei ligt momenteel op een mooi niveau. We waren wat bang dat het voorspelde mooie weer de prijzen zou laten dalen, maar donderdag lag de prijs op €1,31. De plotselinge prijsstijging is het gevolg van een verhoogde vraag uit het binnenland en de lagere aanvoer doordat meerdere telers het plantseizoen van prei aan het opstarten zijn”, vertelt Andy De Clercq van Groenten Declercq. 

Het begin van de coronacrisis had flinke gevolgen voor de preimarkt. “Tijdens het begin van de hamsterperiode lag de vraag enorm hoog, maar de buitenlandse werknemers wilden naar huis, hierdoor konden we de vraag bijna niet bijhouden. Toen het hamsteren voorbij was, werden bestellingen geannuleerd of gehalveerd. Hierdoor daalde de prijs met 1 euro weer terug onder de bodemprijs, terwijl in de hamsterperiode de prijs met 1 euro was gestegen”, aldus Andy.

Hoe de komende periode gaat verlopen is mede door de coronacrisis vrij onzeker geworden, maar De Clercq merkt nu al dat de huidige droogte gevolgen gaat hebben. “Het is al vroeg in het jaar erg droog en dat betekent dat we nu al moeten beregenen. Dit zijn flinke kosten en iedere teler hoopt dat die kosten doorberekent kunnen worden in de prijs, maar of dat gaat gebeuren weet niemand.”

Voor meer informatie:
Andy De Clercq
Groenten Declercq
Leihoekstraat 64
Machelen
+32(0)476 423 880
Andy_de_clercq@telenet.be     
www.groenten-declercq.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven