Barbara Botes - Citrus Genesis

Eerste Zuid-Afrikaanse Octubrina-clementines naar Europa geëxporteerd

De eerste Octubrina-clementines uit de Zuid-Afrikaanse Westkaap zijn in april 2020 naar Europa geëxporteerd. 

Barbara Botes van Citrus Genesis zegt dat er onder Zuid-Afrikaanse telers momenteel veel vraag is naar het ras. "Telers zijn enorm enthousiast over Octubrina, met name omdat het een vroegrijp ras is, dat twee tot drie weken voor Nules wordt geoogst. Daarnaast levert dit ras uitmuntende opbrengsten op. Het is een zeer interessant nieuw citrusras dat een vroege start van het clementineseizoen mogelijk maakt. Op het noordelijk halfrond al in oktober en op het zuidelijk halfrond vanaf begin april."

Een boomgaard van het ras Octubrina (Foto's: Citrus Genesis)

Sinds 2017 is de afzet van Octubrina enthout enorm toegenomen en inmiddels is het het op één na meest verkochte enthout in Zuid-Afrika. 

"De kwaliteitskenmerken van het fruit lijken sterk op die van de Nules-clementine maar de bomen zijn zeer productief. Het fruit heeft goede maten en een prachtige intens oranje kleur. Gezien de sterke gelijkenis met Nules en de goede reactie op het rijpen met ethyleen zal dit ras naar verwachting een groot succes op de markt worden."

Het ras Octubrina werd ontwikkeld in Spanje en in samenwerking met het gespecialiseerde bedrijf Citrus Genesis in 2013 in Zuid-Afrika geïntroduceerd. De eerste commerciële boomgaarden werden in 2018 in de Westkaap aangelegd en dan met name in Citrusdal. 

Momenteel wordt een begin gemaakt met het verstrekken van licenties aan telers. 

 

Voor meer informatie: 
Barbara Botes
Citrus Genesis
Tel: +27 84 588 9086
Email: Barbara@citrusgenesis.co.za
www.citrusgenesis.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven