Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl gebruikt in Zweden elektrische vrachtwagens voor belevering

Australië: Coles en Woolworths breiden bezorgdiensten uit
De Australische supermarktketen Woolworths is net als directe concurrent Coles begonnen om zijn mogelijkheden voor thuisbezorging uit te breiden. Coles is begonnen om zijn thuisbezorgdienst en afhaalservice weer beschikbaar voor alle klanten te maken, nadat deze eerst wegens de coronacrisis werden beperkt tot klanten in kwetsbare bevolkingsgroepen. Volgens Woolworths worden tienduizenden extra tijdsvensters beschikbaar gesteld voor online bestellingen. Het aantal werknemers voor online retail is uitgebreid, zodat de capaciteit wordt vergroot. Vanuit honderden winkels verspreid over Australië en een nieuw tijdelijk distributiecentrum in Melbourne gaat Woolworths binnenkort beginnen met zijn thuisbezorgdienst.
Bron: 9news.com.au 

VK: Sainsbury’s gebruikt AI-tech voor leveringsketen
Sainsbury’s gaat kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, oftewel AI) gebruiken bij het management van zijn leveringsketen. De technologie wordt gebruikt bij een platform, dat als doel heeft om sneller te reageren op veranderend consumentengedrag. Het platform heeft als basis het systeem Luminate, dat is ontwikkeld door het Amerikaanse IT-bedrijf Blue Yonder. Door middel van het platform kan Sainsbury’s nauwkeurige prognoses maken met betrekking tot het aanvullen van inventaris, management van logistieke centra en het HR-beleid.
Bron: kamcity.com 

Frankrijk: Amazon in conflict met vakbonden
Amazon heeft in het Franse hof van beroep zich verdedigd tegen aantijgingen van vakbonden. Net als in andere delen van de wereld wordt Amazon door Franse vakbonden verweten te weinig te doen aan de veiligheid voor werknemers tijdens de huidige pandemie. In een eerder geding bij een lagere rechtbank kozen rechters de kant van de vakbonden en werd bepaald dat Amazon op 16 april zes Franse distributiecentra moest sluiten. Op last van de rechtbank mag Amazon zich alleen focussen op de thuisbezorging van essentiële producten, zoals voedsel, terwijl ondertussen het protocol voor veiligheid wordt verbeterd.
Bron: ca.reuters.com 

Lidl gebruikt elektrische wagens in Zweedse leveringsketen
Lidl gaat elektrische vrachtwagens van het bedrijf Einride inzetten bij de eigen leveringen in Zweden. De elektrische wagens zijn onderdeel van een plan om de keten geheel vrij van CO2-uitstoot te maken. Lidl is in 2017 begonnen met een samenwerking met Einride. De reorganisatie voor een duurzame keten wordt in fases uitgevoerd. In de eerdere fases wordt gewerkt aan de inzet van elektrisch transport. In de latere fases zal het accent worden verschoven op automatisering.
Bron: roboticsandautomationnews.com 

VK: "Geef werknemers minimumloon van £10"
Werknemers bij supermarkten verdienen na het coronavirus een salaris van minimaal £10 (€11,47) per uur. Dat vindt vakbondsleider Paddy Lillis van de Union of Shop, Distributive and Allied Workers (Usdaw). Volgens Lillis zijn medewerkers van supermarkten helden die beloond moeten worden voor het risico dat ze lopen. De vakbondsleider voorspelt dat na de crisis sprake zal zijn van een "dag des oordeels" met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden voor supermarktpersoneel. Volgens het British Retail Consortium is het nu echter niet het juiste moment om naar loonsverhogingen te vragen. Volgens de BRC werd de retailsector in maart gekenmerkt door het grootste verlies aan winkelverkeer ooit.
Bron: bbc.com 

Sime Darby verkoopt aandeel in Tesco Malaysia
Sime Darby gaat zijn aandeel van 30% in het Maleisische Tesco Stores van de hand doen. Het aandeel wordt verkocht voor 300 mln ringgit (€63,9 mln). Het aandeel heeft de vorm van de dochterondernemingen Sime Darby Allied Products en Sime Darby Holdings. De twee bedrijven worden overgenomen door C.P. Retail Development Company, Tesco Holdings B.V. en Tesco PLC. Sime Darby verwacht dat de desinvestering een netto winst zal geven van MYR 270 mln (€57,5 mln). Het bedrijf was sinds 2001 verwikkeld met Tesco Malaysia. De desinvestering zal naar verwachting in de tweede helft van 2020 worden voltooid.
Bron: marketscreener.com 

Singapore: FairPrice gebruikt mobiele winkels
FairPrice, de grootste supermarktketen van Singapore, gaat onder de naam FairPrice on Wheels een nieuw initiatief inzetten. Door middel van mobiele winkels kan de keten in bepaalde delen van Singapore klanten bereiken, die wegens het coronavirus aan huis gebonden zijn. Vanaf 23 april zal de rijdende winkel van FairPrice vijf verschillende districten in Singapore aandoen. De rijdende winkel bevat dagelijkse benodigdheden, zoals rijst, melk, brood, groente en fruit.
Bron: channelnewsasia.com 

"Zorgen van Amerikaanse consument escaleren"
Volgens een rapport van het marktonderzoeksbedrijf Acosta naar consumentengedrag maakt de gemiddelde Amerikaanse consument zich steeds meer zorgen over de huidige pandemie. Dit geldt met name voor oudere consumenten en inwoners van gebieden die het zwaarst door het coronavirus zijn getroffen. "We zien nog steeds van week tot week nieuwe trends, zoals een voorkeur voor makkelijk te bereiden levensmiddelen ten opzichte van papierproducten. We zien echter ook trends die duiden op sterker wordende e-commerce en een afname in het winkelbezoek in verband met de zorgen omtrent COVID-19", aldus Acosta-CEO Darian Pickett. "Ons onderzoek laat zien dat de zorgen van de consument met de week toenemen. In onze eerste enquête van 6 tot 12 maart kwamen de zorgen qua score op gemiddeld een cijfer van 6,9 op een maximale score van 10. Die score is nu toegenomen tot 8,2. Ondanks dat zijn we optimistisch over hoe deze zorgen uiteindelijk weer af zullen nemen. Meer dan de helft van de ondervraagde consumenten gaf aan dat ze na de pandemie hun oude gewoontes qua boodschappen weer aan zullen houden."
Bron: progressivegrocer.com 

Protest door afmelding van honderden Amazon-medewerkers
Meer dan 300 distributiemedewerkers van Amazon hebben zich deze week uit protest afgemeld van het werk. De werknemers eisen extra maatregelen tegen het coronavirus ten bate van de bijna 250.000 medewerkers, die verspreid over alle Amerikaanse logistieke centra van Amazon actief zijn. Ondanks dat de zorgen onder werknemers steeds meer toenemen, is de aandelenkoers van Amazon wegens de huidige crisis omhooggeschoten.
Bron: forbes.com 

VS: GrubMarket neemt Chasin Foods over
GrubMarket heeft de overname van Chasin Foods voltooid. Chasin Foods is een groothandelaar die gespecialiseerd is in versproducten, zuivel, vlees, vis en andere levensmiddelen. Volgens de CEO van Chasin Foods, Derek Chasin, erkent GrubMarket de visie en missie van het bedrijf. "Ze respecteren onze focus op goede klantenservice. De insteek van ons bedrijf blijft van kracht, terwijl we deze nieuwe relatie aanwenden om meer klanten te bereiken", aldus de directeur.
Bron: refrigeratedtransporter.com 

Canada: meer omzet bij Metro wegens COVID-19
Metro heeft over zijn tweede kwartaal melding gemaakt van een toename in winst en omzet. De omzet steeg als gevolg van consumenten die in de laatste twee weken van het kwartaal een voorraad aan wilden leggen wegens de coronacrisis. Metro heeft in de periode van 12 weken tot 14 maart een winst behaald van CA$176,2 mln (€115,7 mln), ten opzichte van de CA$121,5 mln (€79,8 mln) in dezelfde periode van het jaar ervoor. De omzet van de afgelopen periode steeg jaar op jaar van CA$3,7 mld naar CA$3,99 mld (van €2,4 mld naar €2,6 mld). De vergelijkende winkelomzet voor levensmiddelen steeg in het kwartaal jaar op jaar met 9,7%. De vergelijkende winkelomzet bij de drogisterijen van Metro steeg met 7,9%.
Bron: canadiangrocer.com 

Publicatiedatum: