Nieuw sorteersysteem voor appelschijfjes

Key Technology heeft een nieuw sorteersysteem voor versgesneden appelproducten op de markt gebracht. Deze veelzijdige oplossing combineert de Iso-Flo trilgoot, roterende meet- en weegsystemen, transportbanden met een VERYX digitale sorteerder. Het verwijderen van stukjes steel, pitten, klokhuizen en vreemde materialen en defecten zoals verkleuringen, rotte plekken vindt bij deze sorteerlijn automatisch plaats waardoor de algehele productkwaliteit verbetert en de opbrengsten worden gemaximaliseerd terwijl er minder arbeidskrachten nodig zijn. 


 
“Tot nu toe vertrouwden verwerkers van voorgesneden appelproducten op handmatige inspectie om aan hun kwaliteitscriteria te voldoen. Met deze nieuwe appelsorteerlijn kunnen zij hun gehele proces automatiseren en transformeren," zegt Karel van Velthoven van Key. "Naast een verhoging van de productkwaliteit en een reductie van de operationele kosten levert deze nieuwe sorteerstrategie een enorme terugwinning van product op. Voorheen werden de helften en schijfjes door mensen geïnspecteerd waardoor er veel goed product verloren ging wanneer er sprake van een defect was. Door VERYX achter de snijmachine te installeren, kan de sorteerder kleinere stukken appel, zoals blokjes en reepjes, inspecteren, waardoor er minder goed product verloren gaat."

Deze geïntegreerde oplossing sorteert geschilde en ongeschilde appelen en peren die op verschillende manieren zijn gesneden, waaronder in blokjes, reepjes en partjes. Aangezien de VERYX-sorteerders in diverse afmetingen verkrijgbaar zijn, is Key in staat om appelsorteerlijnen te ontwikkelen voor verwerkers met een productiecapaciteit die varieert van 3 tot 15 ton per uur. 
 
Deze nieuwe oplossing begint met transportbanden die hele, gehalveerde of gesneden appelen, die van schil en klokhuis zijn ontdaan, naar de Sliver Sizer Remover (SSR) van Key brengt, waar de laatste overblijfselen van schillen en klokhuizen worden verwijderd. Het product vervolgt daarna zijn weg naar ofwel een snijmachine, waar het in verschillende vormen wordt gesneden, dan wel direct naar de sorteerder. 
 

De transportband brengt de appelblokjes, -reepjes of -schijfjes naar een Iso-Flo trilgoot die het product verspreidt voor de invoer in een mechanische Precision Size Grader (PSG), die alle kleine deeltjes die zijn ontstaan tijdens het snijproces verwijdert. Vervolgens wordt in de Key Iso-Flo uitlek-trilgoot al het overgebleven water verwijderd, terwijl het product gespreid wordt om ingevoerd te worden in de VERYX-sorteerder. 

VERYX kan ook uitgerust worden met de krachtige Analytics-software van Key, die gebruikers in staat stelt om gegevens te analyseren en delen via een OPCUA-ondersteunde infrastructuur. De gegevens over het sorteerproces en alle producten die de sorteerder zijn gepasseerd, is beschikbaar om patronen, trends en verbanden te ontdekken die nuttig zijn om het proces te optimaliseren. 

 

Voor meer informatie:
Shayla Wentz
Key Technology
Tel: +1 509 529 2161
Email: swentz@key.net
www.key.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven