Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zumoval levert snelste sinaasappelsappers: 3 liter per minuut

Zumoval uit Valencia, Spanje, is al meer dan 25 jaar producent van citruspersen. Nu is een sinaasappelpers op de markt gebracht met een ingebouwd reinigingsmechanisme. Deze machine heeft de mogelijkheid om met een waterpomp het systeem te reinigen, ook wanneer er geen directe wateraansluiting voorhanden is. Door de schuimreiniger kan er al een voorreiniging plaatsvinden, die alle resten van vruchtvlees en vastklevend sap aan de achterwand en in het persgedeelte oplost. Zo wordt de schoonmaaktijd aanzienlijk verkort en de reiniging zelf vergemakkelijkt.

De constructie van de sinaasappelsappers heeft aanzienlijke voordelen ten opzichte van de tot nu toe bekende systemen. De uit Tritan-kunststof geproduceerde bovenkant garandeert een hoge flexibiliteit en elasticiteit. Hierdoor ontstaan uiteindelijk minder makkelijk breuken waardoor de kosten voor vervangende onderdelen gereduceerd worden.

Snelste machine op de markt
Bij het persgedeelte van de sinaasappelsappers is een afdekking geïnstalleerd, waardoor het sinaasappelsap tijdens het persen niet naar boven spuit, maar compleet naar beneden geleid wordt. Daardoor blijft de bovenkant altijd bijna helemaal schoon en wordt de sapwinning geoptimaliseerd. Verder is het toevoermandje zo ontworpen dat niet het gehele gewicht op het draaibord ligt dat het fruit de machine inleidt. Dat voorkomt dat er een te grote druk op de onderste laag sinaasappelen komt te liggen en dat deze geplet worden.

De machines zijn ook beschikbaar met een voetstuk, een toonbankinbouwmodel, zodat ze bovenop een toonbank gezet kunnen worden, waar het afval naar beneden geleid wordt.

Met een verwerkingssnelheid van tot wel 45 sinaasappelen per minuut is dit de snelste machine op de markt. Deze hoeveelheid sinaasappelen komt overeen met een gemiddelde sapproductie van circa 3 liter per minuut.

Voor meer informatie:
Santiago Alberich (sales manager)
Zumoval
Poligono Industrial Fuente del Jarro
C/ Islas Canarias, 59
46988 Paterna (Valencia) - Spanje
+34  961 344 141
info@zumoval.com
www.zumoval.com

Publicatiedatum: