Signalering aan RVO nog mogelijk voor eventuele tegemoetkoming

Horecaleveranciers komen niet in aanmerking voor tegemoetkoming schade COVID-19

Tholen – Op vrijdag kwam Minister van Economische Zaken en Klimaat en staatssecretaris Mona Keijzer met een tegemoetkoming voor bedrijven die door de coronacrisis gedwongen hun deuren moesten sluiten. De horeca komt daarvoor wel in aanmerking maar de leveranciers van de horeca niet.

De 4000 euro compensatie is een gift voor bedrijven die door de maatregelen van de overheid worden getroffen. Deze eenmalige tegemoetkoming is bedoeld om de doorlopende lasten te kunnen dekken. De lijst wordt echter nog altijd geüpdatet met andere sectoren en branches die hun beklag hadden dat zij niet in aanmerking komen omdat ze niet gedwongen moesten sluiten maar wel degelijk zware economische schade ondervindend door het wegblijven van klanten. Zo kwam er al een eerste update op maandag 30 maart voor enkele non-food bedrijven als kledingwinkels. 

Vooralsnog komen de horecaleveranciers nog niet in aanmerking voor deze tegemoetkoming. De sector "Groothandel in groenten en fruit" ontbreekt in de lijst van sectoren op de site van de RVO.

Toch staan de leveranciers nog niet machteloos. Bij het noodloket van de overheid kan men aangeven of de eigen branche/sector ontbreekt en motiveren waarom deze in aanmerking moet komen voor de tegemoetkoming. Dit werkt op basis van de SBI-code. “Wij krijgen veel signalen binnen van ondernemers die vinden dat hun SBI-codes van hun branche ontbreken in de vastgestelde lijst. Deze codes brengen wij onder de aandacht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat,” zoals te lezen staat op de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het loket is op het moment van publicatie nog altijd beperkt bereikbaar.

bron: RVO, RTL Z


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven