Luc Bruneel, Coöperatie Hoogstraten

“Seizoenstart van Hoogstraten aardbeien in de Belgische retail”

Tholen – Vanaf aankomend weekend zullen de aardbeien van Coöperatie Hoogstraten verkrijgbaar zijn bij alle grote Belgische retailers. En dat betekent dat het aardbeienseizoen van start is gegaan. “De beschikbare volumes lopen in lijn met de afgelopen jaren. Dit type weer, zonnig overdag en koude nachten is zeer positief voor de groei en de smaak van de aardbei”, vertelt Luc Bruneel van Coöperatie Hoogstraten. “Als we het seizoen kunnen beginnen met aardbeien die goed van smaak zijn, merk je dat consumenten ze blijven kopen. Ook over de maat van de aardbeien zijn we zeer tevreden. In het begin van het seizoen zien we vaak grote maten. Met de verkoop van deze aardbeien onderscheiden veel fruitwinkels zich van de retailer.”

“De vraag naar aardbeien begint langzaamaan te komen. Voor veel mensen zijn aardbeien een echt seizoensproduct. Wanneer het lekker weer is en ze ruiken aardbeien in de winkel begint die vraag echt te komen. Binnenkort starten we met diverse acties in de supermarkten om de aardbei weer onder de aandacht van de consument te brengen”, vervolgt Luc. “De aardbeienprijzen liggen momenteel redelijk laag. Vanwege de vrij lage prijzen stappen diverse retailers helemaal over op Belgische aardbeien. Voor die prijs is er geen reden meer om Spaanse aardbeien in de winkel te houden, zeker als je de kwaliteit gaat vergelijken.”

100% kartonnen punnet
Ook de Gold-aardbeien zijn weer volop beschikbaar. “Dit jaar starten we met de nieuwe 100% kartonnen punnet voor de Gold-aardbeien. Voor de supermarkten hebben we ook een nieuwe kartonnen punnet ontwikkeld die binnenkort verkrijgbaar is”, aldus Luc. “Het duurzaamheidsverhaal blijft ook in deze tijden erg belangrijk. Naast het feit dat de punnet gemaakt is van 100% karton is het uiterlijk ook erg aantrekkelijk. Zo kunnen we met trots het product presenteren waar onze 200 telers de hele winter zo hard voor hebben gewerkt.”

“Aanvoer verse groenten en fruit garanderen”
“Ondanks de coronacrisis functioneren we zo goed als op volle kracht. Onze belangrijke taak is het garanderen van de aanvoer van groenten en fruit. We hebben alle maatregelen getroffen die nodig zijn om de verspreiding van het virus te minimaliseren en we merken dat onze klanten deze maatregelen respecteren. Naast aardbeien zijn we ook een belangrijk aanbieder van kasgroenten. Alle teelten staan momenteel klaar om van start te gaan. Voor de komende periode moeten we zorgen dat al die producten de klanten in België en elders in Europa bereiken, om zo iedereen van verse producten te voorzien. Die in deze tijd extra belangrijk zijn”, besluit Luc.

Voor meer informatie:
Luc Bruneel
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59 (Kluis Z.1 - 1050)
2320 Hoogstraten, België
+32 33 40 02 11
sales@hoogstraten.eu    
www.hoogstraten.eu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven