Transports Guidez

“70% meer AGF-transport”

“Tot nu toe heeft het coronavirus echt een explosie van onze volumes veroorzaakt, een stijging van 70% in vergelijking met de grootte van onze volumes rond dezelfde tijd vorig jaar,” zegt Maxime de Doncker van Transports Guidez, een transporteur van diepvriesproducten, gespecialiseerd in groenten en fruit. Het bedrijf vervoert voornamelijk aardappelen en witlof (50% van de activiteit), maar ook uien en wortelen. 80% van de opbrengst komt uit de Hauts-de-France.

Transports Guidez is een filiaal van de Primever-groep dat gevestigd is in de buurt van Arras (62). Het bedrijf haalt producten op in Hauts-de-France en vervoert en levert deze vervolgens in heel Frankrijk. Bij Transports Guidez werken in totaal 500 medewerkers, waaronder 330 vrachtwagenchauffeurs.

Op dit moment is de eerste uitdaging voor het bedrijf het treffen van de een aantal belangrijke maatregelen, zoals het houden van minimaal een meter afstand in de wachtruimtes en het ter beschikking stellen van handschoenen en hydroalcoholische gel. “Afgelopen woensdag hebben we ons volledige personeel opnieuw uitgerust met hydroalcoholische gel,” vertelt Maxime.

De tweede uitdaging voor het bedrijf is het voor de verschillende teams creëren van de best mogelijke werkomstandigheden. “Neem bijvoorbeeld onze koffiemachines. Op donderdag hebben we ervoor gezorgd dat de koffie voor al onze medewerkers voorlopig gratis is. We zijn ook aan het kijken naar mogelijkheden rondom het leveren van sandwiches aan onze lange afstand chauffeurs, nu enkele tankstations langs de snelweg zijn gesloten. Kortom, we proberen van alles te bedenken om de beste werkomstandigheden te kunnen garanderen voor onze teams die nog steeds echt sterk gemotiveerd zijn om gewoon aan de slag te gaan.”

Ook op donderdagochtend waren alle 80 regionale chauffeurs van Guidez aanwezig om aan hun dienst te beginnen. “Hetzelfde geldt voor onze administratieve medewerkers en onze medewerkers in de haven. Minder dan 1% van het ziekteverzuim dat kan gelinkt worden aan het Covid 19-virus. Elke dag opnieuw is het een nieuwe uitdaging om de volumes te verzamelen/vervoeren om zo de voedselketen in stand te kunnen houden.”

Voor meer informatie:  
Transports Guidez
Zone Artoipole
34 Allée De Grande Bretagne
62118 Monchy Le Preux
Telefoonnummer: +33 (0)3 21 50 65 65
www.reseau-primever.com  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven