CSI Fresh

Vertragingen bij douaneafhandeling

Door het Corona-virus zijn op dit moment veel dingen onzeker.  De ontwikkelingen gaan snel.  Zieke mensen, landen die in ‘lockdown’ gaan en zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Dat is ook het geval bij de douaneafhandeling. CSI Fresh meldt dat door deze omstandigheden deze activiteiten de vertraging kan oplopen.

"Doordat wereldwijd minder vliegtuigen vliegen, is het mogelijk dat de originele fyto-certificaten niet tijdig aanwezig zijn bij het keuren van goederen," vertelt Ronald Hoekstra van CSI Fresh. "We kijken wat er mogelijk is om dit aan te pakken, de voedselvoorziening moet immers zoveel mogelijk doorgaan." Het bedrijf verwacht daar in de komende dagen meer duidelijkheid over te kunnen geven.

"Doordat meer en meer landen in ‘lockdown’ gaan is het de verwachting dat ook rederijen problemen gaan krijgen met het op tijd aanleveren van de B/L’s alsmede het afgeven van de commerciële vrijstellingen. Gisteren heeft België een ‘lockdown’ aangekondigd.  Vooralsnog ziet het er naar uit dat de havens en de daaraan gerelateerde bedrijven blijven werken," vertelt Ronald.

Voor meer informatie:
CSI Fresh BV
Ronald Hoekstra
Oslo 20
2993 LD Barendrecht
Tel: +31 180 64 11 11
Mob.: +31 6 125 11 225
ronald.hoekstra@csi-netherlands.com
www.csi-fresh.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven