Diepvriesgroenten: piek in de retail, daling in de horeca

Diepvriesgroenten zijn ‘vers’ en hebben een lange houdbaarheid, ideaal voor degenen die een voorraad willen aanleggen. Giancarlo Foschi, directeur van het Italiaanse Orogel, laat weten dat de afzet van diepvriesgroenten de afgelopen dagen enorm is gestegen.

“Het is geen normale stijging, aangezien de angst om wekenlang in isolatie te worden gehouden de consument ertoe heeft aangezet om diepvriesgroenten in te slaan. Men is bang voor een voedseltekort, maar dit zal niet gebeuren.”

Enerzijds is er vanuit de retail een grote vraag naar diepvriesgroenten, maar de horeca heeft steeds minder nodig. “Scholen zijn gesloten, restaurants ook bijna allemaal en er zijn geen toeristen. Dan is het logisch dat de afzet daalt.”

Orogel heeft alle benodigde voorzorgsmaatregelen genomen om besmetting te voorkomen. “Ons bedrijf is erop ingericht om maximale hygiëne te garanderen, zeker omdat we ons bezighouden met voedsel. In navolging van het decreet hebben we besloten om personeelsbijeenkomsten op te schorten, minimale personeelswisselingen toe te passen en het bezoek te verbieden. Degenen die kunnen, werken vanuit huis.”

“Tot dusver verloopt alles normaal, aangezien de daling van de vraag aan de ene kant wordt gecompenseerd door de grote vraag aan de andere kant. We hopen dat de genomen maatregelen ervoor zorgen dat we zo snel mogelijk weer kunnen overgaan tot de orde van de dag”, concludeert de directeur.

Voor meer informatie:
Gruppo Fruttadoro Orogel   
via Dismano 2600
47522 Cesena (FC)
Tel.: (+39) 0547/3771
Email: info@orogel.it
Web: www.orogel.it 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven