Barry Zuiderwijk, HZ-Logistics

Files op de Brennerpas door Corona-maatregelen Oostenrijk, wat merken de transporteurs ervan?

Tholen – Door de situatie in Italië rond het Coronavirus zijn er meldingen dat er lange files ontstaan op de grensovergang van Italië naar Oostenrijk. Chauffeurs moeten worden gecontroleerd op het virus voordat ze de grens mogen passeren. Het idee van de Europese open grenzen is hier voor onbepaalde tijd opgeschort.

 
                                           
Toch merken veel transporteurs nog weinig van die situatie. “Wij steken alleen de Brennerpas over van Oostenrijk naar Italië,” vertelt Barry Zuiderwijk, directeur van HZ Logistics. “Terug rijden we over Frankrijk en Zwitserland en daar zijn voorlopig nog geen extra controleposten opgezet. Voorlopig kunnen we dus nog doorrijden als blijft het onzeker wat de toekomst gaat brengen. Chauffeurs beginnen zich al de vraag te stellen of ze nog wel op Italië willen rijden.”

De handel blijft ondertussen doorgaan. “De Italiaanse supermarkten blijven toch vragen naar groenten, fruit, bloemen en planten en dus merken we er niet veel van in onze ladingen. We lopen wel wat volume mis op de groothandelsmarkten in Bolzano maar dat gaat om een paar procent. Dat komt vooral omdat hier de toeristische sector geen vraag meer heeft naar producten door het wegblijven van toeristen.”

“Daarnaast merken we vooral maatregelen die de verladers hebben genomen,” vertelt Barry. “Zo mogen onze chauffeurs op veel plaatsen niet meer in de loods komen. Zelf hebben we ook het protocol verscherpt en hebben we een aantal van onze planners vanuit huis werken, vooral de mensen die in Noord-Brabant wonen."

Voor meer informatie:
Barry Zuiderwijk
HZ Logistics
Burg.van Doornlaan 16-18  
2678 KB  De Lier
Tel: +31 (0) 174 52 55 96
b.zuiderwijk@hzlogistics.nl
www.hzlogistics.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven